Saramură de crap
Saramură de crap
16 Aug, 2016 08:46
ZIUA de Constanta
3169
Marime text
Condimente alese, peşte proaspăt, verdeaţă, legume – ingrediente savuroase pentru un preparat delicios, pe care trebuie să-l încerci şi tu: saramură de crap.
Ingrediente
- 2 peşti crap mai mari
- 1 litru de apă
- sare grunjoasă
- cimbru
- 3 linguri suc de roşii
- 1 foaie dafin
- pătrunjel
- morcov
- ardei gras roşu
- sare fină
- piper măcinat
- 5 căţei de usturoi
- ½ ardei iute verde
Mod de preparare
Curăţă peştele în interior, dar nu şi de solzi. Spală-l bine şi lasă-l să se usuce pe un prosop absorbant. Dă-i cu sare(fină) şi piper. Ia o tavă puţin mai înaltă şi pune un strat de 2 cm de sare grunjoasă. Adaugă aici, peste sare, peştele şi sărează-l şi pe el un pic cu sare grunjoasă. Dă-l la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 35 de minute. Când este gata, scoate-l, curăţă-l de pojghiţa de sare şi solzi, spală-l puţin cu apă călduţă şi adaugă-l într-o tavă. Prepară saramura astfel: 1 litru apă fiartă în care am pus foaia de dafin, cimbrul, sucul de roşii, piper, usturoi tăiat mărunt. Toarnă saramura peste peşte, adaugă şi ardeiul gras, o roşie, morcovul (opărite toate înainte), ardei iute şi decorează cu pătrunjel tocat mărunt. Adaugă tot aici şi o linguriţă de ulei.Pentru mai multe rețete delicioase accesați ebucataria.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii