ecuisine.ro Tort cu cafea şi cremă caramel
ecuisine.ro: Tort cu cafea şi cremă caramel
03 Jan, 2015 09:11
ZIUA de Constanta
3639
Marime text
Tort cu cafea şi cremă caramel, un desert perfect pentru o pauză de cafea sau pentru o mică trataţie între prieteni.
Ingrediente:
pentru blat:
460 g făină
50 g cacao neagră
1 linguriță cu bicarbonat
1 linguriță cu praf de copt
230 g unt moale
500 g zahăr brun
4 ouă
240 ml cafea tare (espresso)
240 ml lapte
sare
esență de rom
pentru cremă:
400 g zahăr brun
400 ml lapte
4 gălbenușuri
70 g făină
200 g unt (80% grăsime)
esență de vanilie
pentru decor:
200 g ciocolată neagră
2-3 linguri cu smântână pentru frișcă
nuci zdrobite
Reţeta completă o puteți găsi pe: http://www.ecuisine.ro/retete/deserturi/torturi/tort-cu-cafea-crema-caramel
pentru blat:
460 g făină
50 g cacao neagră
1 linguriță cu bicarbonat
1 linguriță cu praf de copt
230 g unt moale
500 g zahăr brun
4 ouă
240 ml cafea tare (espresso)
240 ml lapte
sare
esență de rom
pentru cremă:
400 g zahăr brun
400 ml lapte
4 gălbenușuri
70 g făină
200 g unt (80% grăsime)
esență de vanilie
pentru decor:
200 g ciocolată neagră
2-3 linguri cu smântână pentru frișcă
nuci zdrobite
Reţeta completă o puteți găsi pe: http://www.ecuisine.ro/retete/deserturi/torturi/tort-cu-cafea-crema-caramel
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii