voceaconstantei.ro Frunze colorate de ciocolată
voceaconstantei.ro: Frunze colorate de ciocolată
28 Mar, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2452
Marime text
Nu ştiţi cum să ornaţi un tort sau o prăjitură şi doriţi să vă impresionaţi invitaţii la petrecerea de Crăciun sau de Revelion? Nimic mai simplu! Faceţi cele mai frumoase frunze colorate de ciocolată
Nu sunt greu de făcut, dar trebuie ceva răbdare.
Cum se fac?
Se rup câteva frunze ale unui trandafir japonez şi se spală bine. Se topeşte ciocolată albă (sau de care vă place, dar eu am vrut frunze colorate) la bain marie. Încă un pont: cel mai bine topiţi ciocolata într-un vas yena. O să vedeţi cât de simplu e aşa. Odată topită, ciocolata se împarte în mai multe… grămăjoare. Fiecare dintre acestea va primi o altă culoare cu ajutorul, bineînţeles, coloratului alimentar. Apoi, cu o pensulă ori cu ce aveţi la dispoziţie, întindeţi uniform ciocolata PE SPATELE FRUNZEI. Adică pe partea cu nervurile mai proeminente. După ce aţi acoperit toate frunzele este necesar să le băgaţi la congelator. Nici măcar nu trebuie să le lăsaţi mult timp acolo pentru că ciocolata se întăreşte foarte repede. Cu grijă, trageţi frunza adevărată de codiţă (aşa e, am uitat să precizez, frunzele trebuie să aibă codiţă) până se desprinde de tot de cea dulce şi colorată. Şi cam asta e “vrăjitoria”. Oricum, frunzele mele au făcut senzaţie. Merită încercate!
Reţetă oferită de coripucca.blogspot.ro
Sursa: Voceaconstantei.ro
Nu sunt greu de făcut, dar trebuie ceva răbdare.
Cum se fac?
Se rup câteva frunze ale unui trandafir japonez şi se spală bine. Se topeşte ciocolată albă (sau de care vă place, dar eu am vrut frunze colorate) la bain marie. Încă un pont: cel mai bine topiţi ciocolata într-un vas yena. O să vedeţi cât de simplu e aşa. Odată topită, ciocolata se împarte în mai multe… grămăjoare. Fiecare dintre acestea va primi o altă culoare cu ajutorul, bineînţeles, coloratului alimentar. Apoi, cu o pensulă ori cu ce aveţi la dispoziţie, întindeţi uniform ciocolata PE SPATELE FRUNZEI. Adică pe partea cu nervurile mai proeminente. După ce aţi acoperit toate frunzele este necesar să le băgaţi la congelator. Nici măcar nu trebuie să le lăsaţi mult timp acolo pentru că ciocolata se întăreşte foarte repede. Cu grijă, trageţi frunza adevărată de codiţă (aşa e, am uitat să precizez, frunzele trebuie să aibă codiţă) până se desprinde de tot de cea dulce şi colorată. Şi cam asta e “vrăjitoria”. Oricum, frunzele mele au făcut senzaţie. Merită încercate!
Reţetă oferită de coripucca.blogspot.ro
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii