Lasagne alla Bolognese
Lasagne alla Bolognese
Pentru că în fiecare zi puștiul nostru se uită la Garfield, motanul haios, mare amator de pizza și lasagne, de multă vreme ne-am propus să facem și noi în casă lasagne. Și iată că, după o seară asiatică, ne întoarcem în Europa și pregătim o rețetă clasică de lasagne: Lasagne alla Bolognese.
Deși nu este tocmai o rețetă rapidă, mai ales pentru că sosul Bolognese durează aproximativ 120 de minute, nu este absolut deloc complicată și este accesibilă chiar și celor mai puțin experimentați, care însă vor trebui să fie ceva mai rapizi la prepararea sosului Bechamel.
Ingrediente sos Bolognese
- 1 kg carne tocată amestec porc și vită
- două cepe medii
- 1 morcov
- 2 tije de țelină verde
- 2 căței de usturoi
- o conservă de roșii în bulion de 400 grame
- 100 ml apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb sec
- 50 ml lapte
- sare, piper
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Citește și Cornuri aperitiv cu cascaval
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp