lauraadamache.ro Budinca de taitei cu branza si stafide
lauraadamache.ro: Budinca de taitei cu branza si stafide
18 Jun, 2020 15:35
ZIUA de Constanta
3450
Marime text
Am multe amintiri dulci din bucataria mamei, dar budinca de taitei cu branza si stafide este cea mai vie dintre toate. Adoram acest desert simplu si rapid, iar mami stia asta si ni-l facea, mie si fratelui meu, foarte des.
La invitatia LaDoiPasi, m-am gandit sa ma intorc in copilarie si sa pregatesc aceasta budinca dulce cu paste. In Ardeal am mancat ceva asemanator, Vargabéles, care, spre deosebire de budinca cu taitei, are umplutura acoperita cu foi subtiri de placinta, iar taiteii sunt inlocuiti cu paste late, tip tagliatelle.
Ingredientele pentru budinca sunt la indemana oricui, important este sa fie de cea mai buna calitate. Eu am folosit urda proaspata de vaca, cremoasa, oua de tara, taitei cuiburi si stafide aurii FineLife (produse pe care le gasiti in magazinele LaDoiPasi din toata tara).
Atat de gustoasa a iesit aceasta budinca, incat am mancat dintr-un foc doua bucati!
Ce paste folosim pentru budinca?
Eu folosesc taitei subtiri, dar mami face budinca cu taitei lati. Dupa parerea mea, taieteii subtiri sunt mult mai potriviti pentru aceasta reteta, feliile se taie perfect si, pe langa gustul delicios, au un aspect foarte frumos. Cand nu am timp sa fac taitei in casa, ii cumpar. De data aceasta am folosit taitei cuiburi de la FineLife, au fost excelenti pentru aceasta reteta de budinca.Ce branza folosim pentru budinca de fidea?
Branza de vaci este prima alegere pentru aceasta reteta, dar, sincera sa fiu, prefer budinca dulce de paste cu urda cremoasa sau cu ricotta. Asadar, daca nu aveti branza de vaci, sau nu va place gustul usor acrisor al acesteia, o puteti inlocui cu urda sau ricotta.Budinca de taitei cu branza si stafide – Ingrediente (tava 25×20 cm)
- 500 g branza de vaci/urda/ricotta
- 4 oua
- 100 g stafide aurii FineLife
- 150 g taitei cuiburi FineLife
- 100 g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lamaie (doar coaja rasa)
- 2 linguri pesmet + 25 g unt (pentru acoperit budinca)
- pesmet + unt (pentru tapetat tava)
- rom/ esenta de rom
- ¼ lingurita mica sare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii