lauraadamache.ro Ciorba cu coada de vita (acrita cu zeama de varza)
lauraadamache.ro: Ciorba cu coada de vita (acrita cu zeama de varza)
08 Nov, 2020 15:28
ZIUA de Constanta
4805
Marime text
Ciorba cu coada de vita reteta pas cu pas. Ciorba cu legume si coada de vita ingrediente si mod de preparare. Reteta de ciorba taraneasca cu legume si carne de vita.
Nici nu va spun cat de fericita am fost cand zilele trecute, la macelaria noastra, am gasit aceasta minune de coada de vita. De ani de zile nu am mai gatit aceasta gustoasa bucata de carne, asa ca va dati seama ca nu am stat pe ganduri si am cumparat-o. Am avut ceva emotii pentru ca inaintea mea era o persoana care parea foarte interesata de coada de vita, dar pana la umra am avut noroc si nu a cumparat-o. Cristi adora ciorba acra cu coada de vita, adevarul e ca si mie imi place foarte mult, chiar daca nu sunt mare fan supe si ciorbe.
Este atat de frageda si moale carnea de pe coada! Daca aveti si un pic de zeama de varza murata, o sa obtineti cea mai buna ciorba cu carne de vita! Noi am mancat-o cu ardei iute, vai cat a fost de buna aceasta ciorbita cu legume si carne.
Mi-a amintit de copilarie, cand bunica ne facea aceasta ciorba. Uneori, cand coada de manzat nu era de gasit, o inlocuia cu carne de vita, taiata in bucatele potrivite. Iesea si asa minunata, dar cu coada era altceva. Mie imi placea mult carnea, devenea atat de moale dupa fierberea indelungata, se desfacea in fasii. Acum mananc cu drag atat carnea si legumele, cat si zeama acra. Daca nu aveti zeama acra de varza murata, puteti sa o inlocuiti cu bors, dar sigur mai aveti inca ceva varza murata in butoi si deci si zeama.
Este atat de frageda si moale carnea de pe coada! Daca aveti si un pic de zeama de varza murata, o sa obtineti cea mai buna ciorba cu carne de vita! Noi am mancat-o cu ardei iute, vai cat a fost de buna aceasta ciorbita cu legume si carne.
Mi-a amintit de copilarie, cand bunica ne facea aceasta ciorba. Uneori, cand coada de manzat nu era de gasit, o inlocuia cu carne de vita, taiata in bucatele potrivite. Iesea si asa minunata, dar cu coada era altceva. Mie imi placea mult carnea, devenea atat de moale dupa fierberea indelungata, se desfacea in fasii. Acum mananc cu drag atat carnea si legumele, cat si zeama acra. Daca nu aveti zeama acra de varza murata, puteti sa o inlocuiti cu bors, dar sigur mai aveti inca ceva varza murata in butoi si deci si zeama.
Ciorba cu coada de vita – Ingrediente (5 l ciorba)
- 1 coada de vita (1,5 kg)
- 1 ceapa medie
- 1 ardei gras mare (galben, rosu sau verde sau mix)
- 3 morcovi medii
- 2 felii radacina telina
- 1 pastarnac
- 150 ml suc de rosii
- 2-3 linguri patrunjel tocat
- 500 ml zeama de varza murata
- sare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii