lauraadamache.ro Ciorba cu coada de vita (acrita cu zeama de varza)
lauraadamache.ro: Ciorba cu coada de vita (acrita cu zeama de varza)
08 Nov, 2020 15:28
ZIUA de Constanta
4926
Marime text



Este atat de frageda si moale carnea de pe coada! Daca aveti si un pic de zeama de varza murata, o sa obtineti cea mai buna ciorba cu carne de vita! Noi am mancat-o cu ardei iute, vai cat a fost de buna aceasta ciorbita cu legume si carne.
Mi-a amintit de copilarie, cand bunica ne facea aceasta ciorba. Uneori, cand coada de manzat nu era de gasit, o inlocuia cu carne de vita, taiata in bucatele potrivite. Iesea si asa minunata, dar cu coada era altceva. Mie imi placea mult carnea, devenea atat de moale dupa fierberea indelungata, se desfacea in fasii. Acum mananc cu drag atat carnea si legumele, cat si zeama acra. Daca nu aveti zeama acra de varza murata, puteti sa o inlocuiti cu bors, dar sigur mai aveti inca ceva varza murata in butoi si deci si zeama.
Ciorba cu coada de vita – Ingrediente (5 l ciorba)
- 1 coada de vita (1,5 kg)
- 1 ceapa medie
- 1 ardei gras mare (galben, rosu sau verde sau mix)
- 3 morcovi medii
- 2 felii radacina telina
- 1 pastarnac
- 150 ml suc de rosii
- 2-3 linguri patrunjel tocat
- 500 ml zeama de varza murata
- sare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii