lauraadamache.ro Ciorbă de perişoare, reţeta mamei mele
lauraadamache.ro: Ciorbă de perişoare, reţeta mamei mele
30 Oct, 2018 09:03
ZIUA de Constanta
2377
Marime text
Ciorbele si-au gasit intotdeauna un loc de cinste pe masa romanilor. Nu cred ca exista gospodine care nu au preparat macar o data in viata o ciorba delicioasa. Ciorbele sunt preparate satioase si gustoase, apreciate de romani in orice sezon.
Desi multi dintre noi cred ca ciorba este un preparat traditional romanesc, aceasta isi are originea in Imperiul Otoman (çorba in limba turca). Ei au pregatit pentru prima data ceea ce noi numim astazi ciorba. In Turcia ciorba de perisoare se numeste Köfte Çorbasi, iar daca sunteti in Grecia si vi se face pofta de ciorbita de perisoare, o gasiti sub numele de Tchorba toptsita.
Ciorba de perisoare, ciorba de burta, ciorba de vacuta si ciorba de peste, au fost si raman in continuare, cele mai des gatite si apreciate ciorbe din bucataria mea. In ultimii ani am gatit destul de rar supe sau ciorbe, desi, in trecutul nu foarte indepartat, nu-mi lipseau din frigider.
Reteta de ciorba de perisoare este a mamei mele si, pe langa faptul ca se face foarte simplu, este foarte gustoasa. Mami nu foloseste orez in perisoare, dar in multe alte retete de ciorbe de perisoare, am intalnit orezul, asadar, daca doriti, puteti adauga cca 50g de orez in amestecul de carne de vitel.
Daca nu aveti carne de vitel, sau pur si simplu nu va place, o puteti inlocui cu un amestec de carne de vita si carne de porc nu foarte grasa. Ciorbita de perisoare este delicioasa, eu o fac mai ales toamna si iarna, cand temperatura scazuta ne permite sa ne bucuram la maxim de aceasta zeama delicioasa cu galuste de carne.
Va invit sa incercati reteta de ciorba de perisoare a mamei, descrisa mai jos, pas cu pas, si insotita de poze din timpul prepararii. Sunt sigura ca o sa va placa.
Ingrediente – Ciorba de perisoare
1 ou mare
sare
piper
50 g orez (optional)
2-3 morcovi
1 radacina patrunjel
2-3 coaste de porc
1 radacina telina mica
1 radacina pastarnac
1 ceapa medie alba
1 ardei gras rosu
2-3 rosii medii decojite
2 cartofi medii (optional)
200 ml bors oparit/2-3 linguri otet
sare
leustean proaspat
2 galbenusuri + 200 ml smantana pentru liezon
Ciorba de perisoare – Mod de preparare pe lauraadamache.ro
Desi multi dintre noi cred ca ciorba este un preparat traditional romanesc, aceasta isi are originea in Imperiul Otoman (çorba in limba turca). Ei au pregatit pentru prima data ceea ce noi numim astazi ciorba. In Turcia ciorba de perisoare se numeste Köfte Çorbasi, iar daca sunteti in Grecia si vi se face pofta de ciorbita de perisoare, o gasiti sub numele de Tchorba toptsita.
Ciorba de perisoare, ciorba de burta, ciorba de vacuta si ciorba de peste, au fost si raman in continuare, cele mai des gatite si apreciate ciorbe din bucataria mea. In ultimii ani am gatit destul de rar supe sau ciorbe, desi, in trecutul nu foarte indepartat, nu-mi lipseau din frigider.
Reteta de ciorba de perisoare este a mamei mele si, pe langa faptul ca se face foarte simplu, este foarte gustoasa. Mami nu foloseste orez in perisoare, dar in multe alte retete de ciorbe de perisoare, am intalnit orezul, asadar, daca doriti, puteti adauga cca 50g de orez in amestecul de carne de vitel.
Daca nu aveti carne de vitel, sau pur si simplu nu va place, o puteti inlocui cu un amestec de carne de vita si carne de porc nu foarte grasa. Ciorbita de perisoare este delicioasa, eu o fac mai ales toamna si iarna, cand temperatura scazuta ne permite sa ne bucuram la maxim de aceasta zeama delicioasa cu galuste de carne.
Va invit sa incercati reteta de ciorba de perisoare a mamei, descrisa mai jos, pas cu pas, si insotita de poze din timpul prepararii. Sunt sigura ca o sa va placa.
Ingrediente – Ciorba de perisoare
Ingrediente pentru perisoare
500 g carne tocata de vitel1 ou mare
sare
piper
50 g orez (optional)
Ingrediente pentru ciorba
3 l de apa2-3 morcovi
1 radacina patrunjel
2-3 coaste de porc
1 radacina telina mica
1 radacina pastarnac
1 ceapa medie alba
1 ardei gras rosu
2-3 rosii medii decojite
2 cartofi medii (optional)
200 ml bors oparit/2-3 linguri otet
sare
leustean proaspat
2 galbenusuri + 200 ml smantana pentru liezon
Ciorba de perisoare – Mod de preparare pe lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii