Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:23 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LauraAdamache.ro Cornulete cu crema de ciocolata

ro

03 Jul, 2016 10:01 4196 Marime text



Sunt foarte fragede, iar crema de ciocolata, speciala pentru dulciurile coapte, le da un gust absolut minunat. Crema se poate folosi pentru orice desert copt (tarte, biscuiti, cornuri dospite, cozonac etc.). Dupa coacere isi pastreaza consistenta cremoasa. O puteti folosi si pentru torturi si prajituri deja coapte, eventual amestecata cu frisca mixata. Este delicioasa, va asigur. Daca nu va place ciocolata, puteti umple cornurile cu mere, rahat sau, de ce nu, cu mac. Reteta este foarte simpla, v-o recomand cu cel mai mare drag.

Ingrediente (12 bucati)

Aluat Cornulete

  • 275 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1 ou mediu
  • 60 g zahar fin vanilat
  • 100 g unt moale
  • 3 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita mica rasa coaja portocala

Ingrediente Crema de ciocolata pentru deserturi coapte (300 g cca)

  • 160 ml lapte
  • 50 g galbenus (2 galbenusuri mari/3 galbenusuri medii)
  • 80 g zahar
  • 15 g amidon porumb
  • 40 g cacao
  • 50 g ciocolata neagra/lapte
  • 1 lingurita rasa coaja portocala (optional)
  • 1 varf cutit sare

Modul de preparare îl puteți găsi pe LauraAdamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii