Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:20 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Friptura de curcan cu rosii deshidratate

ro

09 Sep, 2014 00:00 2807 Marime text


 Bine, si carnea de pui este delicioasa daca stim cum sa o gatim si, mai ales, cum sa o condimentam. Zilele trecute am cumparat o foarte frumoasa pulpa de curcan de 2,5 kg, deci enorma. Pentru o fractiune de secunda mi-am imaginat cat de mare era curcanul si m-am speriat (mi-e un pic frica de curcani si cocosi, cu amandoua speciile am avut ceva aventuri neplacute in copilarie si am ramas cu sechele). In friptura de astazi, pregatita la cuptor, vom regasi rosiile deshidratate, caperele, maslinele si fileurile de ansoa conservate in sare. Nu, friptura nu va avea gust de peste, cantitatea de ansoa folosita fiind suficienta doar pentru a asigura carnii de curcan un gust absolut minunat. In Italia, fileurile de ansoa se regasesc in feluri de mancare cu carne de vitel si iepure, acestea obtinand in final nu un gust de peste, ci unul savuros si perfect echilibrat.

Ingrediente – Friptura de curcan cu rosii deshidratate

  •     1 pulpa curcan (2,5 kg)
  •     4 fileuri ansoa in sare
  •     5 rosii deshidratate
  •     10 masline negre
  •     2 cartofi rosii medii
  •     6-7 rosii cherry
  •     1 lingura capere conservate in ulei
  •     4-5 catei usturoi
  •     1 pahar vin alb demisec
  •     5 linguri ulei de masline
  •     sare
  •     piper
  •     2-3 frunze salvie

Rețeta completă pe laura adamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii