Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Inghetata de zmeura, simpla, cremoasa, fara ace de gheata

ro

05 Jun, 2019 14:17 5925 Marime text

Cred ca sunteti de acord cu mine ca inghetata este cel mai indragit desert de vara. Eu ador inghetata de fistic si imediat dupa ea, inghetata de zmeura, cremoasa, fara ace de gheata, cu fructe proaspete si parfumate. Rar de tot gasesc zmeura in zona mea, dar cand o intalnesc in magazin, nu ezit sa o cumpar. Foarte parfumate au fost zmeuricile mele, aproape ca cele de padure. Iata deci ca prima reteta la care m-am gandit, a fost cea de inghetata cu zmeura, o reteta simpla si rapida fara oua, doar cu smantana naturala pentru frisca, lapte, zmeura si zahar.

Sigur ca aceasta minunata inghetata se poate face si cu capsuni, mure sau afine, dar cu zmeura este divina! Si acum sa trecem la “ingredientul” principal al retetei: masina de inghetata cu compresor Heinner. Nu va spun ce minune este acest aparat, sunt complet indragostita de el si chiar vi-l recomand din toata inima pentru deserturile de vara. Sa va spun de ce. Stim cu totii ca majoritatea aparatelor de inghetata sunt destul de complicat de folosit.

Nu ma refer la setari, ci la faptul ca mereu trebuie sa facem spatiu in congelator pentru vas, trebuie sa asteptam sa se raceasca de la 8 ore in sus si abia dupa un lung timp de asteptare, ne putem bucura de inghetata de casa. Nu stiu voi, dar pe mine chiar ma enerveaza acest timp lung de asteptare, plus ca uneori planific cate o reteta de inghetata si uit sa pun vasul aparatului in congelator.

Inghetata de zmeura cremoasa – Ingrediente (10 cupe de 100 g)

250 g zmeura proaspata
300 ml smantana naturala pentru frisca (30% grasime)
150 ml lapte de vaca gras
125 g zahar tos fin
fistic crud granule (pentru servirea inghetatei- optional)


Mod de preparare: lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii