lauraadamache.ro Mancare de spanac cu usturoi, o reteta simpla si rapida de post
lauraadamache.ro: Mancare de spanac cu usturoi, o reteta simpla si rapida de post
05 Apr, 2019 10:31
ZIUA de Constanta
3506
Marime text
Ador spanacul! Imi place in salate, mancaruri, supe, ciorbe, placinte etc. In copilarie nu eram eu prea mare fan spanac, dar totusi il mancam din cand in cand, spre deosebire de urzici pe care nici macar nu suportam sa le vad in farfuria fratelui sau parintilor mei. Cert este ca acum iubesc enorm si spanacul si urzicile, si daca de urzici nu ma pot bucura decat foarte rar, spanacul proaspat se gaseste in toate magazinele in aceasta perioada.
Mami toca foarte marunt spanacul, atat de marunt, incat rezultatul final semana cu un piure, asa obisnuiam sa il mancam noi acasa. Insa sotului meu ii place sa simta textura spanacului in mancare, asa ca nu il toc foarte marunt. Eu am mancat minunea asta de spanac cu usturoi si lamaie doar cu 2 feliute prajite de paine cu cereale, pentru Cris am adaugat si un ou ochi. Spanacul este o excelenta garnitura pentru ouale ochi, friptura de porc sau vita la gratar, pulpe de pui prajite sau la cuptor, frigarui si alte preparate delicioase.
Ingrediente – Spanac cu usturoi (reteta de post)
- 1 kg spanac proaspat
- 30 g faina
- 500 -600 ml apa in care am oparit spanacul
- 3 catei mari de usturoi
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2-3 linguri suc de lamaie proaspat
- sare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii