Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Papanaşi prăjiţi

ro

08 Oct, 2014 00:00 7118 Marime text
Nu fac foarte des papanaşi, deşi îi ador, dar ieri mi s-a făcut dor de bunica şi de papanaşii ei, aşa că nu am stat prea mult pe gânduri şi am făcut reţeta de papanaşi a bunicii.

Pentru nişte papanaşi că la carte, bunica spunea că brânză de vaci trebuie să fie grasă şi foarte bine scursă, făină cernută de două ori, să îi prăjim într-o cratiţă cu fund gros şi focul să fie mic.

Papanaşi prăjiţi (9 bucăţi) – Ingrediente

    300 g brânză de vaci
    200 g făină
    1 ou mediu
    50 g zahăr
    1 linguriţă praf de copt (4 g)
    1 linguriţă plină coajă rasă de portocale
    1 vârf cuţit sare
    1 păstaie vanilie/1 plic zahăr vanilat
    500 – 600 ml ulei de arahide pentru prăjit


Reţeta completă pe Lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii