Lauraadamache.ro Pateuri cu ciuperci
Lauraadamache.ro: Pateuri cu ciuperci
04 Sep, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
3117
Marime text
Pateurile cu ciuperci din imagini au un gust si o consistenta absolut perfecte, dupa parerea mea. Faina integrala, pe langa faptul ca este mult mai sanatoasa decat cea alba, are un gust aparte, mult mai evident in toate produsele pe care le obtinem cu ajutorul ei. De aceea, va sfatuiesc sa folositi foietaj facut in casa, nu cumparat. Oricum, in comert nu gasim atat de usor foietaj din faina integrala. Cel putin, eu nu am vazut pana acum. Pentru umplutura am folosit un borcan cu ciuperci taiate Sun Food, conservate dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari. Reteta pateurilor cu ciuperci este destul de simpla, exceptand aluatul foietaj care, desi nu se face deloc greu, necesita un pic de timp.
Ingrediente – Pateuri cu ciuperci (9 bucati)
200 g aluat foietaj din faina integrala (jumatate din ingredientele din reteta aluatului)1 borcan ciuperci Sun Food
1 lingura ulei de masline
3 linguri vin alb demisec/apa
1 catel usturoi
1 lingura patrunjel tocat
100 g cascaval (eu am folosit Emmentaler)
piper
sare
1 galbenus de ou + 2 linguri lapte (pentru uns)
seminte de susan
Reţeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii