LauraAdamache.ro Pizza cu porumb
LauraAdamache.ro: Pizza cu porumb
06 Jun, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3391
Marime text



In Italia intalnim destul de rar pizza cu porumb, dar cand o gasim in pizzerie, aceasta se numeste Pizza Mimosa. De ce acest nume? Pentru ca bobitele de porumb o fac sa semene foarte bine cu Torta Mimosa, un tort absolut delicios, umplut cu crema de vanilie si acoperit in intregime cu mici cubulete de pandispan.
Ingrediente – Pizza cu porumb (4 pizza de 20 cm ø)
- 500 g faina pentru pizza
- 250 -260 ml apa calduta
- 20 g drojdie proaspata/6 g drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa zahar
- 2 lingurite pline sare
- 200 g boabe de porumb Sun Food
- 125 ml smantana densa pentru gatit
- 150 g mozzarella din lapte de bivolita/vaca
- 100 g prosciutto cotto/sunca de Praga
- 1/2 lingurita ulei de masline + 1/2 lingurita pesmet (pentru tapetat tava)
Modul de preparare îl puteți găsi pe LauraAdamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii