Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:31 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LauraAdamache.ro Pizza cu porumb

ro

06 Jun, 2016 00:00 3353 Marime text


In Italia intalnim destul de rar pizza cu porumb, dar cand o gasim in pizzerie, aceasta se numeste Pizza Mimosa. De ce acest nume? Pentru ca bobitele de porumb o fac sa semene foarte bine cu Torta Mimosa, un tort absolut delicios, umplut cu crema de vanilie si acoperit in intregime cu mici cubulete de pandispan.

Ingrediente – Pizza cu porumb (4 pizza de 20 cm ø)

  • 500 g faina pentru pizza
  • 250 -260 ml apa calduta
  • 20 g drojdie proaspata/6 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 lingurite pline sare
  • 200 g boabe de porumb Sun Food
  • 125 ml smantana densa pentru gatit
  • 150 g mozzarella din lapte de bivolita/vaca
  • 100 g prosciutto cotto/sunca de Praga
  • 1/2 lingurita ulei de masline + 1/2 lingurita pesmet (pentru tapetat tava)

Modul de preparare îl puteți găsi pe LauraAdamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii