lauraadamache.ro Rulada cu gem de afine
lauraadamache.ro: Rulada cu gem de afine
26 Jul, 2018 09:47
ZIUA de Constanta
2977
Marime text
Rulada cu gem este unul dintre deserturile mele preferate. Inca din copilarie adoram aceasta prajitura simpla si pufoasa, umpluta cu gem, crema de vanilie sau ciocolata, ornata cu frisca, ciocolata topita sau pur si simplu pudrata cu zahar vanilat. Blatul de rulada este de fapt o foaie de pandispan subtire care se poate unge, asa cum v-am spus mai sus, cu orice gem va place mai mult sau cu crema preferata. De obicei mami umplea rulada cu gem, era singura metoda prin care eram convinsi, eu si fratele meu, sa gustam din gemurile delicioase din camara, dar uneori, la insistentele noastre, o facea cu crema de vanilie si o orna cu frisca si cu fructe din compot.
Pentru ca reteta de blat de pandispan pentru rulada nu contine praf de copt, vom avea grija sa mixam foarte bine albusurile si sa incorporam cu grija compozitia de galbenusuri si zahar in albusuri. Rulada, o data coapta, se ruleaza fierbinte in hartia de copt uda, apoi intr-un servet de bumbac trecut prin jet de apa rece si stors foarte bine. Dupa ce foaia de rulada se raceste foarte bine, eliminam servetul si hartia de copt si o umplem dupa preferinta.
Umpluturi diverse pentru rulada pufoasaCrema de vanilie este una dintre umpluturile mele preferate pentru rulada.
Crema de ciocolata este o alta umplutura extrem de delicioasa pentru aceasta rulada. Sotul meu o adora!
Daca alegeti o umplutura de gem pentru rulada, incercati-o cu gem de smochine sau un gem de prune, ambele extrem de delicioase.
Ingrediente – Rulada cu gem de afine (tava 35×25 cm)
5 oua
110 g zahar
110 g faina
1 pastaie vanilie
1 varf cutit sare
250 g gem de afine
50 g ciocolata alba (pentru decor)
fructe de padure (pentru decor)
Mod de preparare lauraadamache.ro
Pentru ca reteta de blat de pandispan pentru rulada nu contine praf de copt, vom avea grija sa mixam foarte bine albusurile si sa incorporam cu grija compozitia de galbenusuri si zahar in albusuri. Rulada, o data coapta, se ruleaza fierbinte in hartia de copt uda, apoi intr-un servet de bumbac trecut prin jet de apa rece si stors foarte bine. Dupa ce foaia de rulada se raceste foarte bine, eliminam servetul si hartia de copt si o umplem dupa preferinta.
Umpluturi diverse pentru rulada pufoasaCrema de vanilie este una dintre umpluturile mele preferate pentru rulada.
Crema de ciocolata este o alta umplutura extrem de delicioasa pentru aceasta rulada. Sotul meu o adora!
Daca alegeti o umplutura de gem pentru rulada, incercati-o cu gem de smochine sau un gem de prune, ambele extrem de delicioase.
Ingrediente – Rulada cu gem de afine (tava 35×25 cm)
5 oua
110 g zahar
110 g faina
1 pastaie vanilie
1 varf cutit sare
250 g gem de afine
50 g ciocolata alba (pentru decor)
fructe de padure (pentru decor)
Mod de preparare lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii