Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:32 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LauraAdamache.ro Tiramisù cu ananas

ro

26 Jun, 2016 08:23 4639 Marime text




Tiramisù este unul dintre deserturile mele preferate de vara. De fapt vara pregatesc foarte des creme la pahar, inghetata si sorbetto, deserturi fara coacere, salate dulci si sarate, intr-un cuvant retete care nu imi transforma statul in bucatarie intr-un chin. Si pentru ca iubesc ananasul, tiramisù-ul meu de astazi e cu ananas, proaspat, parfumat, racoros si foarte gustos. Deoarece stiu ca multi dintre voi se tem de ouale crude, am pasteurizat galbenusurile, asadar riscul infectiei cu salmonella este inexistent. Crema de mascarpne este divina, consistenta ei ne permite sa o folosim si la torturi sau prajituri. Pentru acest tiramisù am folosit o conserva delicioasa de ananas rondele de la Sun Food.

Tiramisù cu ananas – Ingrediente (2 pahare)

  • 6-7 piscoturi
  • 2 galbenusuri medii
  • 70 g zahar tos fin
  • 20 ml apa
  • 250 g mascarpone la temperatura camerei
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca + 10 g zahar pudra
  • 1 conserva ananas rondele SunFood (suc + ananas)
  • 2-3 linguri lichior alchermes (optional)
  • 1 varf cutit sare


Modul de preparare îl puteți găsi pe LauraAdamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii