Lauraadamache.ro Tiramisù cu cremă de ciocolată (fără ouă)
Lauraadamache.ro: Tiramisù cu cremă de ciocolată (fără ouă)
29 Jun, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
4284
Marime text
De mult ma gandeam la un tiramisù cu crema de ciocolata, fara oua, asa ca intr-o seara sufocant de calda cand somnul nu vroia sub nici un chip sa vina, am proiectat mintal aceasta crema si a doua zi, am trecut la fapte.
A iesit un mousse de toata frumusetea pe care o sa-l folosesc foarte des de acum incolo atat pentru tiramisù cat si pentru torturi. Data viitoare il voi combina cu niste alune putin prajite sau cu niste visine.
cca 250-300 gr apa
50 ml crema de whisky bailey’s
3 linguri pline zahar brun
Mousse ciocolata:
250 gr ricotta
250 gr mascarpone
250 gr frisca
200 gr ciocolata amara
100 gr zahar
Pentru sirop: Amestecam apa cu zaharul si o punem pe foc pana ce zaharul este complet topit. Stingem focul si turnam treptat apa peste cafeaua solubila iar la sfarsit adaugam crema de whisky.
Pentru mousse:
Mixam ricotta, zaharul si mascarpone.
Separat, mixam frisca foarte bine
A iesit un mousse de toata frumusetea pe care o sa-l folosesc foarte des de acum incolo atat pentru tiramisù cat si pentru torturi. Data viitoare il voi combina cu niste alune putin prajite sau cu niste visine.
Ingrediente forma dreptunghiulara 25x20cm:
400 gr piscoturiSirop:
2-3 linguri cafea solubilacca 250-300 gr apa
50 ml crema de whisky bailey’s
3 linguri pline zahar brun
Mousse ciocolata:
250 gr ricotta
250 gr mascarpone
250 gr frisca
200 gr ciocolata amara
100 gr zahar
Pentru sirop: Amestecam apa cu zaharul si o punem pe foc pana ce zaharul este complet topit. Stingem focul si turnam treptat apa peste cafeaua solubila iar la sfarsit adaugam crema de whisky.
Pentru mousse:
Mixam ricotta, zaharul si mascarpone.
Separat, mixam frisca foarte bine
Rețeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii