Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:07 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Tiramisù cu cremă de ciocolată (fără ouă)

ro

29 Jun, 2014 00:00 4284 Marime text
De mult ma gandeam la un tiramisù cu crema de ciocolata, fara oua, asa ca intr-o seara sufocant de calda cand somnul nu vroia sub nici un chip sa vina, am proiectat mintal aceasta crema si a doua zi, am trecut la fapte.

A iesit un mousse de toata frumusetea pe care o sa-l folosesc foarte des de acum incolo atat pentru tiramisù cat si pentru torturi. Data viitoare il voi combina cu niste alune putin prajite sau cu niste visine.

Ingrediente forma dreptunghiulara 25x20cm:

    400 gr piscoturi

Sirop:

    2-3 linguri cafea solubila
    cca 250-300 gr apa
    50 ml crema de whisky bailey’s
    3 linguri pline zahar brun
    Mousse ciocolata:
    250 gr ricotta
    250 gr mascarpone
    250 gr frisca
    200 gr ciocolata amara
    100 gr zahar


Pentru sirop: Amestecam apa cu zaharul si o punem pe foc pana ce zaharul este complet topit. Stingem focul si turnam treptat apa peste cafeaua solubila iar la sfarsit adaugam crema de whisky.

Pentru mousse:

Mixam ricotta, zaharul si mascarpone.

Separat, mixam frisca foarte bine

Rețeta completă pe laura adamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii