Lauraadamache.ro Tort de ciocolată cu cremă de ciocolată albă
Lauraadamache.ro: Tort de ciocolată cu cremă de ciocolată albă
16 Sep, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
6800
Marime text
Reţeta tortului de ciocolată nu este deloc complicată şi nici măcar migăloasă, iar blatul are o consistentă perfectă pentru însiropat. Ştiu că spun asta despre majoritatea torturilor mele, dar acesta a fost atât de gustos şi parfumat, încât o să-l repet chiar zilele acestea.
200 g zahăr alb
130 g zahăr brun cu melasa
2 ouă
125 g unt
20 g cacao
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
225 g făină
3/4 plic praf de copt
un vârf cuţit sare
100 ml cafea fiartă
250 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă
400 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă
2-3 linguri cafea
125 g zahăr brun cu melasa/zahăr brun simplu
esenţă de cafea
170 g zahăr
75 g cacao
12 g foi gelatină/10 g gelatină praf
90 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă
Rețeta completă pe laura adamache.ro
Ingrediente Blat Tort
250 ml apă călduţă200 g zahăr alb
130 g zahăr brun cu melasa
2 ouă
125 g unt
20 g cacao
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
225 g făină
3/4 plic praf de copt
un vârf cuţit sare
Ingrediente – Crema de ciocolată albă cu cafea
150 g ciocolată albă100 ml cafea fiartă
250 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă
Ingrediente – Ganache de ciocolată toblerone
200 g ciocolată toblerone400 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă
Ingrediente – Sirop de cafea
250 ml apă2-3 linguri cafea
125 g zahăr brun cu melasa/zahăr brun simplu
esenţă de cafea
Ingrediente – Glazură de ciocolată
100 ml apă170 g zahăr
75 g cacao
12 g foi gelatină/10 g gelatină praf
90 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă
Rețeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii