Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:27 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LauraAdamache.ro Tort Pizza

ro

23 May, 2016 00:00 4033 Marime text



Tortul pizza este o reteta inedita, surprinzator de gustoasa si deloc complicat de facut. Partea frumoasa este ca il putem umple cu ce dorim, nu neaparat cu prosciutto crudo si mozzarella cum am facut eu. Le puteti inlocui cu cascaval si sunca sau cu un mix de legume, gen ciuperci, ardei, porumb, pentru o pizza mai lejera. Sosul de rosii este esential pentru aceasta reteta, asadar eu am ales sa folosesc o minunata conserva de rosii cuburi de la prietenii mei de la Sun Food.

Tort pizza – Ingrediente (forma 26 cm ø)

Ingrediente aluat pizza

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g drojdie proaspata/5 g drojdie deshidratata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/2 lingurita rasa zahar

Ingrediente umplutura tort pizza

  • 1 conserva rosii cuburi Sun Food
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 frunze mari busuioc
  • 1 lingura bulion
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita mica zahar
  • 500 g mozzarella
  • 300 g prosciutto crudo

Aluat pizza – Mod de preparare 

  • Punem faina intr-un vas incapator. Frecam drojdia cu zaharul si o amestecam cu 300 ml apa calduta (atentie, apa trebuie sa aiba in jur de 36°C, nu trebuie sa fie fierbinte).
  • Punem drojdia in centrul fainii si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam uleiul si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
  • Acoperim vasul in care se afla aluatul cu o folie de plastic alimentara si il lasam sa dospeasca intr-un loc cald, ferit de curenti reci de aer, pana isi dubleaza volumul  (60 minute).
Modul de preparare îl puteți găsi pe LauraAdamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii