Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:02 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Mississippi Mud Pie

ro

25 Mar, 2015 00:00 2701 Marime text
Este o reţetă care pare muuult mai complicată decât este.
Reţeta o găsiţi aici (www.ecuisine.ro/retete/bloguri-culinare/mississippi-mud-pie) şi este una dintre cele mai celebre ale lui Gordon Ramsay. Cine nu-l place pe Gordon? [:D]
Fiţi convinşi că o să vă cucerească. Este o prăjitură cu adevărat extraordinară, cu diferite texturi, pe straturi, cu arome minunate care îţi lasă o stare de bine.

Eu am ales să ornez prăjitura (pe care, de această dată, am făcut-o în tavă rotundă, să arate a tort, dar se poate coace în tavă de orice formă vă convine şi vă place [:)] , cu frunze de ciocolată (http://voceaconstantei.ro/frunze-colorate-de-ciocolata).

Să vă spun un secret: este prăjitura preferată a mamei. Aşa că, poate fi un cadou minunat pentru 8 martie.

Ingrediente

Pentru blat:
200 gr biscuiţi obişnuiţi sau digestivi
60 gr unt
60 gr ciocolată neagră (70% cacao)
Pentru crema:

180 gr ciocolată neagră (70% cacao)
180 gr unt
4 ouă
90 gr zahar tos
90 gr zahăr brun
200 ml frişcă

Pentru topping:
100 ml frişcă

3 linguri zahăr pudră
ciocolată rasă

Mod de preparare

Pentru blat, trebuie să sfărâmaţi biscuiţii cu un sucitor sau cu robotul de bucătărie, după care îi puneţi într-un bol mare.

Topiţi ciocolata la bain marie împreună cu untul şi, după 2-3 clocote şi omogenizare completa, luaţi de pe foc şi răciţi uşor.

Turnaţi apoi amestecul peste biscuiţii sfărâmaţi şi amestecaţi foarte bine. Puneţi blatul de biscuiţi într-o formă rotundă de tort sau de tartă şi nivelaţi bine. Daţi la rece, în frigider. E suficient să stea până pregătiţi crema.

Pentru cremă, topiţi ciocolata împreună cu untul, omogenizaţi bine şi apoi răciţi uşor. Într-un bol mare, mixaţi ouăle cu cele două tipuri de zahăr până ce compoziţia devine densă şi îşi dublează volumul.

Amestecaţi apoi frişca şi mixaţi puţin, la viteză mică. Turnaţi şi crema de ciocolată şi mixaţi câteva minute.

Scoateţi forma de tort din frigider şi turnaţi crema peste întreg blatul.

Daţi la cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade, pentru aproximativ 45 minute, până se întăreşte uşor. Lăsaţi să se odihnească în formă până se răceşte complet.

Apoi puneţi deasupra toppingul… adică mixaţi bine zahărul pudră cu frişca şi presăraţi ciocolată rasă. Poftă bună!

Reţetă oferită de www.coripucca.blogspot.ro
Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii