voceaconstantei.ro Panzerotti
voceaconstantei.ro: Panzerotti
17 Mar, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2136
Marime text
Parcă ne era poftă de pizza, dar parcă nu. Aşa că am făcut Panzerotti. Se face o cocă de pizza. Nu ştiu să spun cantităţi, pentru că eu le pun pe toate, cum se spune, „după ochi“. Făină (cam jumătate de kg), drojdie, un ou, ulei de floarea soarelui şi ulei de măsline. Punem drojdia (eu pun drojdie uscată, un pliculeţ, adică 7 gr), cu puţin zahăr, puţină făină şi apă, până face „bulbucele”. În făină facem o “gropiţă“ în care punem drojdia dospită, un ou, o lingură de ulei de floarea soarelui, una de ulei de măsline, puţin zahăr şi sare. Amestecăm şi apoi începem să punem apă călduţă până ne iese o cocă nu foarte tare, maleabilă. Lăsăm la crescut, la cald. Umplutura: Eu am luat muşchi file, caşcaval şi măsline. Dar puteţi umple cu ce vă place.
Dăm prin răzătoare caşcavalul, tăiem în cubuleţe mici muşchiul file (puteţi face şi cu şuncă presată sau ce vă place. Cărniţa poate fi dată şi ea prin răzătoare) şi le amestecăm pe toate, alături de măsline, cu suc de roşii. Să nu uităm: la final punem sare, piper şi condimente (eu am pus busuioc şi oregano). Din coca crescută facem biluţe nu foarte mari şi mai lăsăm 10 min la crescut. Întindem biluţele de cocă. Cum? Ca la şuberec, brânzoaice sau alte mâncăruri asemenea. Mie îmi place să le întind cu mâna, prin presare, dar, probabil, recomandat este să se întindă cu făcăleţul. Am pus umplutura pe foaia formată şi am închis “plăcinţica“. Marginile trebuie să fie lipite bine. Eu mă ajut de furculiţă pentru a le… sigila. Panzerotti se pot prăji sau se pot coace la cuptor. Eu am ales cea de-a doua cale. Tava se unge cu ulei de măsline, se aşează frumuseţile şi se bagă la cuptor. Sunt gata relativ repede. A, eu le-am uns şi cu ou bătut, dar nu înainte să le dau la cuptor, ci cu vreo 10 min înainte să le scot.
Sunt delicioase. Pot fi mâncate fără griji şi a doua zi, încălzite sau nu. Practic, sunt mici pizza calzone.
Sursa voceaconstantei.ro.
Dăm prin răzătoare caşcavalul, tăiem în cubuleţe mici muşchiul file (puteţi face şi cu şuncă presată sau ce vă place. Cărniţa poate fi dată şi ea prin răzătoare) şi le amestecăm pe toate, alături de măsline, cu suc de roşii. Să nu uităm: la final punem sare, piper şi condimente (eu am pus busuioc şi oregano). Din coca crescută facem biluţe nu foarte mari şi mai lăsăm 10 min la crescut. Întindem biluţele de cocă. Cum? Ca la şuberec, brânzoaice sau alte mâncăruri asemenea. Mie îmi place să le întind cu mâna, prin presare, dar, probabil, recomandat este să se întindă cu făcăleţul. Am pus umplutura pe foaia formată şi am închis “plăcinţica“. Marginile trebuie să fie lipite bine. Eu mă ajut de furculiţă pentru a le… sigila. Panzerotti se pot prăji sau se pot coace la cuptor. Eu am ales cea de-a doua cale. Tava se unge cu ulei de măsline, se aşează frumuseţile şi se bagă la cuptor. Sunt gata relativ repede. A, eu le-am uns şi cu ou bătut, dar nu înainte să le dau la cuptor, ci cu vreo 10 min înainte să le scot.
Sunt delicioase. Pot fi mâncate fără griji şi a doua zi, încălzite sau nu. Practic, sunt mici pizza calzone.
Sursa voceaconstantei.ro.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii