Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:37 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poftă bună cu Gina Bradea Plăcintă cu carne

ro

06 Apr, 2016 00:00 8362 Marime text

 
Durată pregătire: 1 oră
Durată gătit: 1 oră
Total: 2 ore
 
Plăcintă cu carne, o reţetă savuroasă care se poate servi ca aperitiv, gustare sau chiar fel de bază. Aluat fraged, dospit sau foietaj şi umplutură de carne tocată, suculentă şi condimentată. Se poate face sub formă de tartă, plăcintă sub formă de sul, două foi suprapuse şi umplutură la mijloc sau minipateuri.
 
E delicioasă sub orice formă.
 
Ce ne trebuie pentru Plăcintă cu carne:

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită tocată;
  • 1 ceapă mare (200 g);
  • 1 morcov mic;
  • 15 g sare;
  • 3-4 g piper proaspăt măcinat;
  • 4 boabe ienibahar;
  • 10 boabe coriandru;
  • nucşoară (cât se dă de 3-4 ori pe răzătoare, foarte puţin)
  • 2 linguri smântână groasă;
  • un vârf de cuţit cimbru;
  • 2 ouă;
  • 2 linguri ulei;
  • mărar şi pătrunjel;
  • aluat pentru foi (1 pachet foietaj)
  • 1 ou pentru uns. 
Cum se face reţeta de Plăcintă cu carne găsiţi pe Poftă bună
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii