Prajitură cu cremă de nuci
Prajitură cu cremă de nuci
01 Jun, 2017 10:57
ZIUA de Constanta
5068
Marime text



Zilele trecute mi-a fost dor de o prajitura din copilarie (ma mai apuca nostalgia uneori). In caietul cu retete vechi, am gasit aceasta reteta de prajitura cu crema de nuca. Recitind-o mi-am amintit de gustul ei extraordinar de nuca, si cum sunt mare iubitoare de prajituri cu nuca, am trecut la treaba.
Ingrediente prajitura cu crema de nuca
Ingrediente blat
- 5 oua
- 5 linguri de apa
- 10 linguri de zahar pudra
- ½ plic praf de copt
- 10 linguri de faina
- Vanilie
- Un praf de sare
Ingrediente crema de nuca
- 200 grame biscuiti macinati
- 100 grame unt
- 100 grame zahar
- 2-3 linguri cacao
- 4-5 linguri gem de prune sau de caise
- 150 grame nuca macinata un pic mai mare
- 250-300 ml lapte (depinde cat de mult absorb biscuitii)
- 1 fiola esenta de rom Dr. Oetker.

Ingrediente sirop
- 100 ml apa
- 1 plic capuccino de ciocolata/rom
- Zahar dupa gust.
Ingrediente glazura
- 100 grame ciocolata cu lapte
- 50 ml smantana lichida
- O lingurita cu miere
- vanilie
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii