Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:37 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitură cu cremă de nuci

ro

01 Jun, 2017 10:57 5007 Marime text


Zilele trecute mi-a fost dor de o prajitura din copilarie (ma mai apuca nostalgia  uneori). In caietul cu retete vechi, am gasit aceasta reteta de prajitura cu crema de nuca. Recitind-o mi-am amintit de gustul ei extraordinar de nuca, si cum sunt mare iubitoare de prajituri cu nuca, am trecut la treaba.

Ingrediente prajitura cu crema de nuca

Ingrediente blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de apa
  • 10 linguri de zahar pudra
  • ½ plic praf de copt
  • 10 linguri de faina
  • Vanilie
  • Un praf de sare

Ingrediente crema de nuca

  • 200 grame biscuiti macinati
  • 100 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 4-5 linguri gem de prune sau de caise
  • 150 grame nuca macinata un pic mai mare
  • 250-300 ml lapte (depinde cat de mult absorb biscuitii)
  • 1 fiola esenta de rom Dr. Oetker.

Ingrediente sirop

  • 100 ml apa
  • 1 plic capuccino de ciocolata/rom
  • Zahar dupa gust.

Ingrediente glazura

  • 100 grame ciocolata cu  lapte
  • 50 ml smantana lichida
  • O lingurita cu miere
  • vanilie

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii