Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate Culinare by Poliana Cartofi cu ceapa rosie si otet balsamic la cuptor

ro

12 Dec, 2014 00:00 4413 Marime text


Acest preparat, adaptat dupa o reteta a lui Jamie Oliver, poate fi o garnitura perfecta pentru  o friptura de miel, porc sau vita insa, la fel de bine, poate fi servita ca fel de sine statator. O reteta cu multa atitudine, in care ceapa rosie si cartofii sunt copti in otet balsamic, legumele devenind crocante, aromate, lipicioase si super apetisante. Pentru culoare si dulceata este indicat sa folositi ceapa rosie.

Ingrediente (4 portii)

cartofi 5
ceapa rosie 3
catei de usturoi 5
unt 100 grame
ulei de masline extravirgin 5 linguri
otet balsamic 100 ml
miere 1 lingura
crengute de rozmarin 3
frunze de dafin 5
sare 1/2 lingurita
piper negru macinat 1/4 lingurita

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala bine si se taie in 4 sau 6 felii pe lungime, in functie de marime. Se pun la fiert in apa clocotita pentru 5-8 minute maxim. Intre timp, tava in care vom prepara se baga la cuptor. Cand e fierbinte se scoate si se adauga untul bucati, uleiul de masline, mierea, crengutele de rozmarin si frunzele de dafin. Ceapa rosie se curata si se taie felii, precum cartofii. Se asaza in tava. Se adauga cartofii prefierti si bine scursi, usturoiul tocat mare, sarea, piperul si otetul balsamic. Se amesteca cu mare grija, sa nu se sfarame cartofii. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200°C, timp de o ora. Se serveste cald.


https://www.preparate-culinare.ro/legume/63-cartofi-cu-ceapa-rosie-si-otet-balsamic-la-cuptor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii