Preparate Culinare by Poliana Chec cu banane
Preparate Culinare by Poliana: Chec cu banane
24 Jan, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2642
Marime text
Checul cu banane sau "banana bread" este un preparat ce isi are originea in secolul XVIII, atunci cand a inceput sa fie comercializat un agent de crestere rapida, din care a derivat, ulterior, praful de copt. Desi retetele de "banana bread" sunt numeroase si in variate forme (chiar si cu drojdie), reteta caracteristica acelor vremuri, asa cum era facuta de gospodinele din America, acolo unde s-a nascut, contine praf de copt. Checul cu banane este un desert rapid si usor de facut, o prajitura foarte aromata, cu un miez moale, umed si dens. Secretul reusitei sta, bineinteles, in ingredientul-cheie, si anume bananele, care trebuie sa fie cat mai coapte. Asadar, daca aveti in casa banane care deja s-au inegrit si cu care nu stiti ce sa faceti, nu mai stati pe ganduri si treceti la treaba. Eu am adaugat in reteta si scortisoara pentru ca mi-a placut foarte mult combinatia dintre mirosul ei dulceag si bananele aromate. Daca nu va place, puteti, la fel de bine, sa o eliminati.
Ingrediente (2 checuri)
faina 5 canizahar 3 cani
praf de copt 2 pliculete
bicarbonat de sodiu 2 lingurite
sare 1/2 lingurita
scortisoara 1 lingurita
oua 4
ulei 1 cana
lapte rece 350 ml
esenta vanilie 1 lingura
banane coapte 6
*1 cana are volumul unei "cup" de 240 ml
Mod de preparare
Bananele se zdrobesc cu o furculita, lasand printre ele, si cateva bucati mai mari (pentru o textura mai fina le puteti zdrobi mai marunt). Ouale se freaca cu zaharul, pana acesta se topeste. Se adauga toate ingredientele lichide (uleiul, laptele si esenta de vanilie) si se amesteca. Ingredientele uscate (faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara) se cern impreuna si se incorporeaza in compozitie. Se adauga piureul de banane si se amesteca bine.Doua tavi de chec se ung cu grasime si se tapeteaza cu faina. Se distribuie compozitia in mod egal in cele doua tavi. Se dau tavile la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 1 ora si 15 minute, pana sunt frumos rumenite si trec testul scobitorii. Se lasa sa se racoreasca in tava inainte de a le manevra, sunt destul de fragile cat sunt calde. Se recomanda sa le taiati si sa le serviti reci. Asta daca mai aveti rabdare!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii