Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate Culinare by Poliana Fursecuri spirale colorate

ro

14 Dec, 2014 00:00 5777 Marime text


Din categoria dulciurilor de Craciun va prezint cele mai adorabile fursecuri posibile. Le puteti face cu orice alta ocazie, vor fi intotdeauna o incantare pentru copii (nepotelele mele au fost innebunite dupa ele), dar si pentru adulti. (cum ati putea ramane mohorati, intr-o zi proasta, la vederea lor?) Am folosit colorant alimentar gel de la Wilton, pentru a nu schimba textura aluatului (e foarte concentrat, nu e nevoie decat de o cantitate mica, spre deosebire de cel lichid) asa ca, daca aveti posibilitatea, incercati sa folositi ceva asemanator. Bombonele sunt ornamente decorative si nu bomboane Cip (cele care se gaseau in copilaria noastra). Cele din urma se topesc in cuptor, pe cand ornamentele raman intacte si crocante. Partea buna a prepararii lor, mai ales de sarbatori, cand sunteti aglomerati, este ca se pot face dinainte. Ruloul tavalit in bombonele si impachetat in folie de plastic se poate pastra in frigider o saptamana sau in congelator 2 luni (decongelati peste noapte in frigider cand aveti nevoie sa il folositi). Asa ca tot ce va ramane de facut cand va trebuie este sa il taiati felii si sa il coaceti. Minunat, nu?

Ingrediente (~40 de fursecuri)

faina 280 grame
praf de copt 1/2 lingurita
sare 1/4 lingurita
zahar pudra 100 grame
zahar cu granulatie fina 60 grame
unt rece 180 grame
esenta de vanilie 1 lingurita
colorant alimentar gel roz 1/4 lingurita
bombonele pentru decor 150 grame

Mod de preparare

Faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra, zaharul granulat si untul se pun intr-un robot de bucatarie. Se mixeaza de cateva ori, pana untul se sfarama. Trebuie sa obtineti o compozitie sfaramicioasa, ca un pesmet, cu bucatele de unt rece. Se adauga esenta de vanilie si se mai amesteca de cateva ori. Daca nu aveti un robot de bucatarie si preparati alutatul manual, zdrobiti untul cu furculita si mai apoi sfaramati-l cu mana. E important sa aveti maninile reci cand faceti aceasta operatiune pentru ca untul sa nu se topeasca (daca e nevoie tineti putina gheata in palme inainte de a baga mainile in castron).  Se aduna faramiturile si se preseaza astfel incat sa rezulte un aluat intreg. Nu framantati aluatul prea mult, vrem ca bucatile de unt sa ramana intregi, e important pentru fragezimea fursecurilor ca untul sa nu se topeasca! Se imparte aluatul in doua bucati. Intr-una dintre ele adaugam colorantul si framantam putin pana la omogenizare. Se intinde fiecare bucata de aluat intre doua foi de copt sub forma de dreptungi cu dimensiunile de 28X22 cm. Cam asa trebuie sa arate, taiati marginile drepte si incercati sa faceti ambele foi la fel. Foile intinse se dau la frigider minim 2 ore. Dupa ce s-au racit foaia alba se pensuleaza cu putina apa. Se adauga foaia roz deasupra, presand bine ca sa se lipeasca si sa nu existe goluri de aer. Cand aluatul devine maleabil dar inca este rece se ruleaza foile (pe latura mai lunga). Presati bine la fiecare rasucire pe toata suprafata ruloului ca sa nu existe aer. Incercati sa pastrati o forma cat mai circulara. Ruloul obtinut se tavaleste in bombonele colorate. Se infasoara in folie de plastic cat mai strans cu putinta, astfel incat bombonelele sa adere bine. Se da la frigider 4 ore. Se taie ruloul felii cu grosimea de 5 mm care se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc fursecurile in cuptorul preincalzit la 160ºC timp de 15-17 minute.

https://www.preparate-culinare.ro/deserturi/95-fursecuri-spirale-colorate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii