Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:24 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate culinare by Poliana Pizza cu somon afumat si capere

ro

10 Dec, 2014 00:00 2969 Marime text
(cantitati pentru o tava de cuptor)
Ce poate fi mai minunat pentru un iubitor de pizza si de peste decat o pizza cu somon afumat?
Pe un blat subtire si crocant cu malai somonul afumat si caperele, alaturi de celelalte ingrediente, va vor surprinde in cel mai placut mod posibil. De departe, unul dintre cele mai satisfacatoare toppinguri de incercat pe o pizza.

Pentru blatul de malai

faina 2 1/2 cani
malai 1/2 cana
ulei de masline 4 linguri
drojdie uscata 1 lingurita
sare 1/2 lingurita
apa calduta cat cuprinde

Pentru topping

passata di pomodoro 500 ml
usturoi 1 catel
oregano uscat 1 lingurita
busuioc uscat 1 lingurita
mozzarella rasa 350-400 grame
ciuperci champignons proaspete 300 grame
capere 2 linguri
masline kalamata, fara samburi 50 grame

masline verzi, fara samburi 50 grame
somon afumat 150 grame

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca intr-un castron faina, malaiul, sarea si drojdia uscata nedizolvata. Se adauga uleiul de masline si apa calduta si se framanta. Se adauga apa atat cat este necesar pentru obtinerea unui aluat omogen si elastic. Se framanta 5 minute si se lasa la dospit o ora la loc caldut, ferit de curenti. Se intinde apoi intr-o tava mare de aragaz unsa cu putin ulei de masline.

Cat timp dospeste aluatul se prepara restul de ingrediente. Ciupercile se curata, se taie felii si se calesc intr-o tigaie de teflon neunsa pana se evapora tot lichidul pe care il lasa.
Passata di pomodoro se pune intr-o craticioara la fiert pe foc mic si se lasa pana se reduce si are o consistent mai groasa. Se ia de pe foc si se adauga oregano, busuioc , usturoi pisat si sare. Se lasa deoparte sa se raceasca. Caperele se clatesc in apa rece si se lasa la scurs.
Maslinele se curata de samburi si se taie sferturi. Mozzarella se da pe razatoarea mare.
Somonul se taie fasii.
Cuptorul se preincalzeste la 220ºC. Blatul intins in tava se unge cu sosul de rosii. Se presara mozzarella.
Se adauga apoi ciupercile, maslinele si caperele. Se asaza si bucatile de somon si se presara cu putin oregano si piper proaspat macinat.

Se introduce la cuptorul preincalzit la 220°C timp de 15 minute. Cand e gata se scoate si se lasa 5 minute sa se racoreasca inainte de a o taia.

https://preparate-culinare.ro/paste-si-pizza/46-pizza-cu-somon-afumat-si-capere
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii