Preparate Culinare by Poliana Placinta cu ton, passata di pomodoro si ardei gras rosu
Preparate Culinare by Poliana: Placinta cu ton, passata di pomodoro si ardei gras rosu
08 Dec, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
3102
Marime text
Placinta cu ton - (1 tava)
Placinta cu ton este o reteta pe care am primit-o de la buna noastra prietena Mihaela, careia ii multumim foarte mult :)
Se prepara foarte rapid si este foarte, foarte buna. Combinatia dintre ardei, rosii si ton o fac atat foarte gustoasa, cat si foarte usoara.
Este foarte buna rece si se poate pastra in frigider, acoperita, pana la trei zile. Cantitatile de mai jos sunt suficiente pentru o tava mare de aragaz.
ulei de la conserva de ton + ulei de masline 100 ml
drojdie uscata 1 pliculet (7 grame)
boia dulce 1 lingurita
sare 1/2 lingurita
passata di pomodoro 100 ml
apa calduta 100 ml
oua fierte tari 3
passata di pomodoro 400 ml
ardei gras rosu, feliat subtire 3
ceapa taiata julienne 2
ulei de masline extravirgin 2 linguri
sare 1/4 lingurita
piper 1/2 lingurita
intr-un loc caldut si ferit de curenti o ora. Pentru umplutura se pun ceapa si ardeii la calit in ulei de masline incins. Cand s-au inmuiat, dupa aproximativ 10 minute, se adauga passata di pomodoro si se fierbe pe foc mic inca 10-15 minute, pana se ingroasa compozitia. Se adauga apoi sarea, piperul si tonul bine scurs, se mai lasa un minut si se opreste focul.
Cand compozitia s-a racit se adauga ouale fierte si taiate marunt. Aluatul, dupa ce a dospit, se imparte in doua. Se intinde o foaie de dimensiunea tavii. Se asaza in tava unsa cu ulei de masline.
Se toarna compozitia de ton peste foaie si se distribuie uniform. Cea de-a doua bucata de aluat se intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii si se pune peste compozitie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se unge cu ou batut. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 40-45 de minute. Se taie bucati de dimensiunea dorita. Se serveste rece.
https://www.preparate-culinare.ro/paine-si-patiserie/37-placinta-cu-ton
Placinta cu ton este o reteta pe care am primit-o de la buna noastra prietena Mihaela, careia ii multumim foarte mult :)
Se prepara foarte rapid si este foarte, foarte buna. Combinatia dintre ardei, rosii si ton o fac atat foarte gustoasa, cat si foarte usoara.
Este foarte buna rece si se poate pastra in frigider, acoperita, pana la trei zile. Cantitatile de mai jos sunt suficiente pentru o tava mare de aragaz.
Pentru aluat
faina de grau 500 grameulei de la conserva de ton + ulei de masline 100 ml
drojdie uscata 1 pliculet (7 grame)
boia dulce 1 lingurita
sare 1/2 lingurita
passata di pomodoro 100 ml
apa calduta 100 ml
Pentru umplutura
ton bucati, in conserva de ulei, scurs 300 grameoua fierte tari 3
passata di pomodoro 400 ml
ardei gras rosu, feliat subtire 3
ceapa taiata julienne 2
ulei de masline extravirgin 2 linguri
sare 1/4 lingurita
piper 1/2 lingurita
Pentru uns
ou batut 1Mod de preparare
Pentru aluat, se pun intr-un bol faina, drojdia, sarea si boiaua. Se adauga uleiul si passata di pomodoro si se incepe framantarea. Se adauga cata putina apa calduta, pana la omogenizare. Se framanta pana se obtine un aluat neted si elastic (aproximativ 10 minute). Se lasa la dospitintr-un loc caldut si ferit de curenti o ora. Pentru umplutura se pun ceapa si ardeii la calit in ulei de masline incins. Cand s-au inmuiat, dupa aproximativ 10 minute, se adauga passata di pomodoro si se fierbe pe foc mic inca 10-15 minute, pana se ingroasa compozitia. Se adauga apoi sarea, piperul si tonul bine scurs, se mai lasa un minut si se opreste focul.
Cand compozitia s-a racit se adauga ouale fierte si taiate marunt. Aluatul, dupa ce a dospit, se imparte in doua. Se intinde o foaie de dimensiunea tavii. Se asaza in tava unsa cu ulei de masline.
Se toarna compozitia de ton peste foaie si se distribuie uniform. Cea de-a doua bucata de aluat se intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii si se pune peste compozitie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se unge cu ou batut. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 40-45 de minute. Se taie bucati de dimensiunea dorita. Se serveste rece.
https://www.preparate-culinare.ro/paine-si-patiserie/37-placinta-cu-ton
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii