Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate culinare by Poliana Pui in stil asiatic

ro

21 Nov, 2014 00:00 2320 Marime text


Acest fel de mancare s-a nascut intr-un moment de lipsa de inspiratie, in care am combinat ce aveam la indemana prin camara/frigider. Fiind fani mancare chinezeasca, avem in permanenta in casa ingrediente precum urechile de lemn, mugurii de bambus sau taiteii de orez. Le-am combinat si a iesit un pui delicios, cu arome asiatice, pe care il facem de cate ori avem chef de o masa rapida in weekend. Puteti da frau liber imaginatiei si sa folositi si alte legume sau ciuperci chinezesti, taiteti de orez de care preferati (mie mi se pare ca iese cel mai bine cu cei subtiri) sau alte sosuri (de peste, chilli etc). Noi folosim pulpele de pui pentru ca sunt mai gustoase si imi place mai mult textura lor decat a pieptului de pui, dar puteti incerca, la fel de bine si porcul sau vita).

Ingrediente (3-4 portii)

pulpe de pui dezosate 700 grame
ardei gras rosu 1
morcov 1
ceapa rosie 1
catei de usturoi 3
muguri de bambus din conserva 100 grame
ciuperci urechi de lemn 50 grame
sos de soia 10 linguri
sos de stridii 2 linguri
amidon 3 linguri
taitei de orez brun (subtiri) 200 grame
ulei de masline 4 linguri

ulei de susan 2 lingurite
piper 1/2 lingurita

Mod de preparare

Pulpele de pui se spala, se curata si se taie cubulete de 2 cm. Cubuletele de pui se pun intr-un bol, se adauga amidonul si 6 linguri de sos de soia, se amesteca bine pana toata carnea e acoperita de sos, se acopera cu folie si se lasa la marinat minim o ora. Dupa ce s-a marinat se incinge jumatate din cantitatea de ulei de masline si ulei de susan intr-un wok si se prajeste carnea pe toate partile, pana e facuta (10-15 minute). Se scoate din wok si se pune deoparte. Ciupercile urechi de lemn se pun intr-un bol cu 2 linguri de sos de soia. Se adauga apa fierbinte (aproximativ 700-800 ml), se acopera si se lasa sa se umfle. Taiteii de orez se pun la inmuiat in apa calda, conform instructiunilor de pe pachet.

https://www.preparate-culinare.ro/carne-de-pasare/89-pui-in-stil-asiatic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii