Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate culinare by Poliana Rata glazurata la cuptor

ro

17 Nov, 2014 00:00 3559 Marime text


Pentru ca aveam de ceva vreme in congelator o rata si pentru ca ne pregateam de vizita unor prieteni mi-am luat inima in dinti si am aruncat-o intreaga in cuptor. Desi citind reteta vi se poate parea ca sunt multi pasi de urmat, in realitate tot ce aveti de facut este sa va setati timerul de cateva ori pentru a o intoarce. Si la final pentru a o glazura. In acest fel veti obtine o rata cu o crusta frumoasa, crocanta si caramelizata si o carne suculenta, deloc uscata. Pastrati grasimea adunata din tava pentru a pregati garnitura sau pentru alte retete, pe viitor (spre exemplu, deliciosii cartofi copti la cuptor).

Rezumatul pregatirii il scriu aici, pentru a vedea cat este de simplu sa obtineti o rata delicioasa si care va fi, cu siguranta, piesa de rezistenta a oricarei mese de ocazie.
- rata cu pieptul in sus la 200ºC 15 minute
- rata cu pieptul in sus la 175ºC 15 minute
- rata cu pieptul in jos la 175ºC 30 de minute
- rata cu pieptul in sus la 175ºC 30 de minute
- rata glazurata cu pieptul in jos la 175ºC 30 de minute
- rata glazurata cu pieptul in sus la 200ºC 20-30 de minute

Ingrediente (6 portii)

rata intreaga 1 de ~2 kg
ceapa 1/2
usturoi 4 catei mari
lamaie 1/2

cimbru proaspat1 manunchi
sare 1/2 lingurita

Pentru glazura

miere 4 linguri
vin de Porto 150 ml
otet balsamic 2 linguri
sos de soia 4 linguri
sos de chilli dulce-acrisor 2 linguri
suc proaspat de portocala 100 ml

Rețeta completă o găsiți pe www.preparate-culinare.ro/carne-de-pasare/93-rata-glazurata-la-cuptor

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii