Preparate culinare by Poliana Smochine umplute cu gorgonzola, rozmarin si miere, la cuptor
Preparate culinare by Poliana: Smochine umplute cu gorgonzola, rozmarin si miere, la cuptor
26 Nov, 2014 12:18
ZIUA de Constanta
2768
Marime text



smochine (cat mai coapte) 10 bucati
gorgonzola 100 grame
ulei de masline extravirgin 50 ml
rozmarin uscat 1/2 lingurita
miere 3 linguri
Mod de preparare
Smochinele se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.Cu un cutit ascutit taiem coditele si facem 2 incizii perpendiculare, in forma de X, cam 1/3 din inaltimea smochinei. Nu taiati mai mult, deoarece umplutura se va topi si va curge din fructe. Se desfac usor, tragand de cele 4 sectiuni, incercand sa facem loc pentru gorgonzola.
Smochinele se ung cu ulei de masline pe toata suprafata si se asaza intr-o tava.
Se umplu cu gorgonzola (aproximativ o lingurita de branza pentru fiecare smochina) si se presara cu rozmarin si restul de ulei de masline.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 15 minute.
Platoul sau farfuria pe care servim se unge cu miere. Se asaza smochinele peste miere. Se servesc imediat, cat sunt calde.
https://www.preparate-culinare.ro/antreuri/32-smochine-coapte-cu-gorgonzola
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii