Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:50 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate Culinare by Poliana Tarta cu brie si pere

ro

18 Dec, 2014 08:30 3520 Marime text


Cu totii stim de potrivirea dintre pere si branzeturile cu mucegai, alb sau albastru. Dar ce ati zice daca le-ati combina in interiorul unei cruste de foietaj fraged cu branza Brie si le-ati savura ca pe o tarta calda, presarata cu putin zahar brun caramelizat? O reteta cu gust complex si preparare rapida.

Ingrediente (1 tava cu diametrul de 26 cm)

aluat de foietaj o foaie
branza Brie 250 grame
pere coapte 4
zahar brun 1/4 cana
vin alb 3 linguri
sare 1/4 lingurita

Mod de preparare

O tava de tarta cu diametrul de 26 cm se unge cu grasime si se imbraca cu foaia de aluat pe fund si pe margine. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Branza Brie se taie bucati si se pune pe fundul tavii. Perele se taie felii subtiri si se asaza in tava dupa modelul dorit. E bine sa le ingramaditi un pic pentru ca ele se vor strange putin in cuptor. Zaharul se amesteca cu vinul si se presara peste pere. Tot acum se pudreaza cu putina sare. Se da la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40 de minute. Se lasa sa se racoreasca 10 minute inainte de a o taia. Se serveste calda.

https://www.preparate-culinare.ro/antreuri/53-tarta-cu-brie-si-pere
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii