Preparate Culinare by Poliana Thumbprint cookies
Preparate Culinare by Poliana: Thumbprint cookies
02 Dec, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
3200
Marime text
Thumbprint cookies sunt acea categorie de fursecuri care sunt potrivite oricarei ocazii (sarbatori traditionale, aniversari, vizite la/ale musafirilor etc). Probabil pentru ca reunesc atatea elemente pe care fiecare dintre noi le adoram: unt, alune de padure (sau alte nuci) si gem. In plus, sunt si foarte simpatice si pot fi servite atat la cafea, cat si la ceai sau lapte. La prepararea lor poate participa intreaga familie, implicandu-i pe cei mici sa le "amprenteze", sa le tavaleasca prin alune maruntite sau sa le umple cu gem. Cu cat mai multi membri in familie, cu atat mai bine! In plus, reteta este foarte versatila, putand-o personaliza dupa gustul fiecaruia, fara prea mari
batai de cap. Puteti folosi in loc de alune de padure nuci, nuci pecan, migdale, iar pentru umplut, gemul preferat.
Ingrediente (1 tava, 20 de fursecuri)
unt nesarat, la temperatura camerei 115 gramezahar 50 grame
ou mare, separat 1
esenta de vanilie 1/2 lingurita
faina 130 grame
sare 1/8 lingurita
alune de padure 100 grame
gem de zmeura 100 ml
Mod de preparare
Untul se bate spuma cu zaharul, 2-3 minute, intr-un bol mare. Se adauga galbenusul de ou si esenta de vanilie si se mixeaza. Se incorporeaza faina amestecata cu sarea. Aluatul obtinut se inveleste in folie de plastic si se da la frigider o ora. Intre timp, alunele de padure se prajesc usor intr-o tigaie si se toaca, fara a le marunti foarte mult. Nu sariti peste partea de prajit, le da o aroma aparte. Cand aluatul s-a intarit si poate fi lucrat, se imparte in 20 de bucati, care se modeleaza sub forma de bilute. Albusul ramas se bate spuma. Bilutele se trec prin albus si apoi se tavalesc in alunele maruntite. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul degetului mare (de aceea se numesc thumbprint cookies, doar!) sau, daca aveti unghii si va e incomod, cu un obiect rotunjit la varf, creati cate o adancitura in fiecare biluta (fara a ajunge la fundul acesteia). Umpleti fiecare fursec cu gem de zmeura. Tava se da la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12-15 minute sau pana cand fursecurile sunt ferme iar alunele sunt frumos aurite. Sunt foaaarte bune, sunt fragede si au un gust pronuntat de unt. Eu fac din start portie dubla sau chiar tripla, daca avem mai multi musafiri. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 2 zile le puteti coace fara gem inauntru (acest lucru va reduce timpul de copt cu aproximativ 2 minute) si sa le umpleti in momentul servirii.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii