Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:24 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

preparate-culinare.ro File de biban pe pat de fenicul in pergament

ro

21 Oct, 2014 00:00 2476 Marime text


Bibanul se poate inlocui cu fileuri de cod sau alt peste alb care va place/pe care il aveti la indemana deoarece ingredientele folosite sunt universal potrivite alaturi de orice fel de peste: fenicul, capere, marar, vin alb. Carnea va fi delicat gatita in aburul rezultat din vin alb si zeama de lamaie si va imprumuta aromele celorlalte ingrediente alaturi de care "locuieste" in pachetel.
Daca nu sunteti prieten cu feniculul il puteti inlocui cu o ceapa, insa ar fi pacat sa il omiteti, aroma sa inconfundabila nu poate fi inlocuita de niciun alt ingredient.
fileuri de biban

Ingrediente

500 grame fenicul
1 bulb ceapa
1/2 bucata
rosii cherry 6
capere in saramura 2 linguri
ulei de masline
4 linguri marar proaspat tocat
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri vin alb sec 50 ml
sare 1/2 lingurita

piper macinat 1/4 lingurita

Rețeta completă o puteți găsi pe www.preparate-culinare.ro/peste-si-fructe-de-mare/121-file-de-biban-pe-pat-de-fenicul-in-pergament

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii