preparate-culinare.ro Oua Benedict
preparate-culinare.ro: Oua Benedict
24 Oct, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
3346
Marime text



Original, acest fel de mancare este compus din briose englezesti , unse cu unt, peste care se pune o felie de bacon, un ou fiert in apa si sos Hollandaise. Eu am inlocuit bacon-ul cu somon afumat si nu mi-a parut rau deloc. Sosul Hollandaise este ca o maioneza facuta la cald, pe bain-marie, in care punem unt in loc de ulei. Marea provocare a oualor Benedict este sa fiti gata cu toate odata, ceea ce, daca aveti un pic de dexteritate (sau o mana de ajutor), nici nu este prea greu.
Ingrediente (2 portii)
briose englezesti 2unt 30 grame
somon afumat 100 grame
chives tocat 1 lingura
Pentru oua
oua 4apa 2 litri
otet 1 lingura
sare 1 lingurita
Pentru sosul Hollandaise
galbenusuri 3apa 1 lingura
zeama lamaie 1 lingura
unt moale (la temperatura camerei) 200 grame
piper cayenne 1/8 lingurita
sare 1/4 lingurita
Reţeta completă o găsiţi pe www.preparate-culinare.ro/mic-dejun/83-oua-benedict
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii