Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:01 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

preparate-culinare.ro Oua Benedict

ro

24 Oct, 2014 00:00 3329 Marime text


Original, acest fel de mancare este compus din briose englezesti , unse cu unt, peste care se pune o felie de bacon, un ou fiert in apa si sos Hollandaise. Eu am inlocuit bacon-ul cu somon afumat si nu mi-a parut rau deloc. Sosul Hollandaise este ca o maioneza facuta la cald, pe bain-marie, in care punem unt in loc de ulei. Marea provocare a oualor Benedict este sa fiti gata cu toate odata, ceea ce, daca aveti un pic de dexteritate (sau o mana de ajutor), nici nu este prea greu.

Ingrediente (2 portii)

briose englezesti 2
unt 30 grame
somon afumat 100 grame
chives tocat 1 lingura

Pentru oua

oua 4
apa 2 litri
otet 1 lingura
sare 1 lingurita

Pentru sosul Hollandaise

galbenusuri 3
apa 1 lingura
zeama lamaie 1 lingura
unt moale (la temperatura camerei) 200 grame

piper cayenne 1/8 lingurita
sare 1/4 lingurita

Reţeta completă o găsiţi pe www.preparate-culinare.ro/mic-dejun/83-oua-benedict
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii