Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ruladă diplomat

ro

24 Aug, 2017 09:32 4932 Marime text


De foarte multe ori am preparat tortul diplomat dupa vechea reteta. In aceasta perioada, am invatat la cursul de cofetar-patiser, o reteta de cofetarie de rulada diplomat. Sincer, am fost atat de curioasa sa vad cum este reteta, incat am trecut imediat la punerea ei in practica.

Ingrediente foaie rulada

Pentru o tava de aragaz 30×40 cm avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 4 linguri  zahar
  • 2 linguri faina

Ingrediente crema sarlota

Atentie !

Compozitia de crema este destul de multa. O sa va ramana si de un tortulet mic  [🙂]

Daca vreti sa faceti doar rulada, reduceti cantitatile la crema  la ½. Eu v-am impartasit reteta exact asa cum am aflat-o, si asa am decis sa dau si cantitatile.
  • 2 galbenusuri
  • 150 grame zahar
  • 200 ml lapte rece
  • 15 grame gelatina
  •  500 grame frisca batuta (eu fac frisca din aceasta smantana de 30%, si am aratat aici cum o fac)
  • 30 ml alcool (lichior de fructe sau ce va place)
  • O fiola esenta de rom
  • Zahar vanilat
  • Cateva felii de portocala confiata
  • 1 portocala taiata bucati mici
  • Cateva rondele de ananas taiat bucatele mici

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii