Ruladă diplomat
Ruladă diplomat
24 Aug, 2017 09:32
ZIUA de Constanta
5024
Marime text



De foarte multe ori am preparat tortul diplomat dupa vechea reteta. In aceasta perioada, am invatat la cursul de cofetar-patiser, o reteta de cofetarie de rulada diplomat. Sincer, am fost atat de curioasa sa vad cum este reteta, incat am trecut imediat la punerea ei in practica.
Ingrediente foaie rulada
Pentru o tava de aragaz 30×40 cm avem nevoie de:- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina

Ingrediente crema sarlota
Atentie !Compozitia de crema este destul de multa. O sa va ramana si de un tortulet mic [🙂]
Daca vreti sa faceti doar rulada, reduceti cantitatile la crema la ½. Eu v-am impartasit reteta exact asa cum am aflat-o, si asa am decis sa dau si cantitatile.
- 2 galbenusuri
- 150 grame zahar
- 200 ml lapte rece
- 15 grame gelatina
- 500 grame frisca batuta (eu fac frisca din aceasta smantana de 30%, si am aratat aici cum o fac)
- 30 ml alcool (lichior de fructe sau ce va place)
- O fiola esenta de rom
- Zahar vanilat
- Cateva felii de portocala confiata
- 1 portocala taiata bucati mici
- Cateva rondele de ananas taiat bucatele mici
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii