Voceaconstantei.ro Saramură de peşte
Voceaconstantei.ro: Saramură de peşte
09 Apr, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
5463
Marime text
În duminica Floriilor credincioşii obişnuiesc să consume preparate din peşte. Şi ce ar putea fi mai bun decât o saramură de peşte, aşa cum numai la Pescăria lui Matei găseşti.
Reţeta tradiţională de saramură ne este prezentată de bucătarul restaurantului Pescăria lui Matei, Liliana Gheorghe. [.facebook_-562747898]
Se coc pe plită sau pe grătar legumele: ceapa, ardeiul roşu, ardeiul verde, roşii. Se toacă mărunt şi se pun într-o tigaie cu zeamă de peşte. Dacă nu avem zeamă de peşte punem apă, fierbem legumele cu usturoi, ardei iute sau chili şi cu pătrunjel verde. Se ia de pe foc şi se adaugă peste peştele fript în prealabil pe plită sau la grătar. Bineînţeles, minunăţia culinară se serveşte cu mămăliguţă.
Liliana Gheorghe spune că cea mai bună saramură este cea de crap sau de scrumbie.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Reţeta tradiţională de saramură ne este prezentată de bucătarul restaurantului Pescăria lui Matei, Liliana Gheorghe. [.facebook_-562747898]
Se coc pe plită sau pe grătar legumele: ceapa, ardeiul roşu, ardeiul verde, roşii. Se toacă mărunt şi se pun într-o tigaie cu zeamă de peşte. Dacă nu avem zeamă de peşte punem apă, fierbem legumele cu usturoi, ardei iute sau chili şi cu pătrunjel verde. Se ia de pe foc şi se adaugă peste peştele fript în prealabil pe plită sau la grătar. Bineînţeles, minunăţia culinară se serveşte cu mămăliguţă.
Liliana Gheorghe spune că cea mai bună saramură este cea de crap sau de scrumbie.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii