Sos Bechamel
Sos Bechamel
10 Oct, 2016 11:02
ZIUA de Constanta
3854
Marime text
Sosul Bechamel, numit si sos alb, este unul dintre cele mai cunoscute sosuri de baza din bucataria franceza, folosit la scara larga si in Italia, Anglia si multe alte bucatarii. Este incredibil cum dintr-un sos obtinut din 3 ingrediente principale (unt, lapte, faina) se pot naste atatea alte retete delicioase. Consistenta finala a sosului Bechamel depinde de proportia dintre faina si lapte si de timpul de fierbere. In Italia sosul bechamel este foarte des intalnit in bucataria regiunii Emilia-Romagna. Regasim sosul Bechamel in retetele de lasagne, cannelloni, clatite umplute sarate, paste la cuptor, sufleuri, tarte umplute cu carne si legume etc.
Sos Bechamel – Ingrediente (cca 800 g sos)
- 1 l lapte
- 100 g unt
- 100 g faina
- 1 lingurita mica rasa sare
- ¼ lingurita mica rasa nucsoara pudra
Modul de preparare îl puteţi găsi pe LauraAdamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii