Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:24 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Șuberek

ro

25 Jul, 2015 17:27 4974 Marime text



INGREDIENTE:

  • 2 kg făină
  • ½ kg carne de vită
  • 2 cepe potrivite
  • 1 l ulei
  • piper, mentă, sare, apă

MOD DE PREPARARE:

Umplutură:
Carnea se toacă împreună cu ceapă. Se condimentează cu piper, mentă, sare şi se adaugă şi ½ cană apă. Se amestecă bine şi se lasă în repaus.

Aluat:
Din 1,5 kg făină, sare şi apă se frământă un aluat mai moale şi se lasă 20 minute să se odihnească. Se formează bile de mărimea unui ou şi se întind foi cu diametrul de aproximativ 20 cm pe  o planşetă (nu atât de subţiri ca ptr. plăcintă). Pe fiecare foaie se întinde cu o lingură din umplutura pregătită anterior, se pliază marginile parte peste parte pentru aspect şi pentru a nu se scurge din compoziţie atunci când le prăjim şi se taie marginile cu rozeta. Se prăjesc în ulei încins peambele părţi, se scot pe prosop de hârtie iar vasul se acoperă cu capac pentru a deveni moi şi pufoase. Se servesc de preferinţă calde.

Reţetă oferită de Bari Turchean, Preşedinte Organizaţia de Femei, filiala Constanţa,Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România

Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii