Tarta sarata cu ton si dovlecei
Tarta sarata cu ton si dovleceiTarta sarata cu ton si dovlecei este deosebit de gustoasa, plus ca nu se face absolut deloc greu. Aluatul fraged, partial integral, ii da acestei tarte un gust rustic, minunat. Se poate manca atat calda cat si rece. Eu am facut-o ieri si astazi la micul dejun am mancat o felie rece de tarta. Printre ingredientele de baza ale acestei retete de tarta sarata se numara tonul bucati in suc propriu de la Lotka. Conservele Lotka de ton bucati sunt singurele din Romania prevazute cu capac transparent. Va recomand sa incercati aceasta reteta, sunt sigura ca o sa va placa.
Tarta sarata cu ton si dovlecei – Ingrediente (forma tarta 26 cm diametru)
Ingrediente aluat fraged
-
180 g faina alba de grau
-
80 g faina integrala
-
80 g unt
-
70-80 ml apa foarte rece
-
1/2 lingurita sare
Ingrediente umplutura tarta sarata cu ton si dovlecei
-
1 conserva ton bucati in suc propriu Lotka (160 g)
-
250 g dovlecei zucchini rasi
-
40 g parmezan ras
-
200 ml smantana de gatit
-
2 oua medii
-
1 praz mic tocat marunt (doar partea alba)
-
1 lingura patrunjel tocat
-
sare dupa gust
- piper proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare - lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp