Poftă bună cu Gina Bradea Vărzări, plăcinte cu varză
Poftă bună cu Gina Bradea: Vărzări, plăcinte cu varză
31 Mar, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
8602
Marime text
Durată pregătire: 30 minute
Durată gătit: 40 minute
Total: 1 oră şi 10 minute
Porţii: 20
Vărzări, plăcinte cu varză, sunt atât de gustoase! Se fac din aluat dospit, pufos şi umplutură de varză proaspătă sau murată, călită, uşor picantă.
Sunt tradiţionale de Bobotează în Maramureş, dar se fac în toată ţara. Se fac sub formă de plăcintă normală, foi mari, rulate, suluri şi coapte la cuptor sau ca palele-n brâu, coapte la cuptor, în tigaie, cu sau fără ulei sau pe plită.
Sunt delicioase în orice fel ar fi făcute.
Le-am făcut acum în formă de poale-n brâu, pentru că numai eu mănânc la mine în familie. Acasă, mama făcea mereu, în special iarna, cu varză murată. Mâncam amândouă, că fraţii şi soţul meu nu voiau.
Să vă spun ce ne trebuie pentru reţeta de Vărzări, plăcinte cu varză:
Ingrediente pentru 20 de Vărzări, plăcinte cu varză, generoase.
Pentru aluat:
Durată gătit: 40 minute
Total: 1 oră şi 10 minute
Porţii: 20
Vărzări, plăcinte cu varză, sunt atât de gustoase! Se fac din aluat dospit, pufos şi umplutură de varză proaspătă sau murată, călită, uşor picantă.
Sunt tradiţionale de Bobotează în Maramureş, dar se fac în toată ţara. Se fac sub formă de plăcintă normală, foi mari, rulate, suluri şi coapte la cuptor sau ca palele-n brâu, coapte la cuptor, în tigaie, cu sau fără ulei sau pe plită.
Sunt delicioase în orice fel ar fi făcute.
Le-am făcut acum în formă de poale-n brâu, pentru că numai eu mănânc la mine în familie. Acasă, mama făcea mereu, în special iarna, cu varză murată. Mâncam amândouă, că fraţii şi soţul meu nu voiau.
Să vă spun ce ne trebuie pentru reţeta de Vărzări, plăcinte cu varză:
Ingrediente pentru 20 de Vărzări, plăcinte cu varză, generoase.
Pentru aluat:
- 1 kg făină albă;
- 25 g drojdie proaspătă sau 14 g uscată;
- aproximativ 650 ml apă călduţă;
- 50 ml ulei;
- 2 linguriţe sare;
- 1 linguriţă zahăr.
- 2,5 kg varză proaspătă sau murată;
- 100 ml ulei;
- piper după gust;
- 1 linguriţă sare;
- 1 frunză mică de dafin (opţional);
- boia de ardei dulce sau iute-opţional.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii