Varzari, placinte cu varza
Varzari, placinte cu varza
05 Jan, 2018 08:06
ZIUA de Constanta
2553
Marime text
Am descoperit varzarile, aceste delicioase placinte cu varza, intr-o vacanta petrecuta langa Cluj, acum aproape 20 de ani. Tanti Lenuta, o bucatareasa excelenta din satul in care locuiam, ne-a surprins intr-o zi cu un platou plin cu varzari, necunoscute pana in acel moment. Desi sceptica la inceput, nimic nu mi s-a parut atat de gustos ca acea prima placinta cu varza, fierbinte si pufoasa. Am mancat vreo patru bucati, cu o pofta si o placere pe care mi le amintesc chiar si acum, iar intr-un final, dupa lungi insistente, mami a facut rost de reteta varzarilor cu care ne-a rasfatat de atunci ori de cate ori ni se facea pofta de ele. Varzarile pe care le cunosc eu se fac cu varza murata calita, le-am incercat si cu varza dulce, dar parca nu au acelasi gust. Reteta placintelor este simpla, iar varza calita folosita in aceasta reteta ca umplutura, poate fi servita si ca garnitura alaturi de o friptura sau carnati.
Pe langa reteta, va lansez si o invitatie la un concurs frumos si bogat in premii, organizat de Mega Image. Concursul #Foodsie se adreseaza pasionatilor de bucatarie. Cei care adora sa gateasca, sa compuna un plating frumos si sa surprinda cu maiestrie preparatele in fotografii, au sansa sa castige saptamanal premii minunate. Concursul se desfasoara in 3 etape, iar fiecare etapa dureaza 4 saptamani. In fiecare saptamana puteti castiga cursuri de cooking, plating si fotografie culinara, la inchiderea unei provocari, 3 excursii culinare pentru 2 persoane, iar la finalul concursului, marele premiu care consta in salariul unui chef pe o perioada de 6 luni! Nu uitati, cu cat inscrieti mai multe fotografii, cu atat va mariti mai mult sansele de castig. Accesati pagina #foodsie pentru inscrierea in concurs!
Varzari, placinte cu varza – Ingrediente (12 bucati)
Aluat dospit varzari – Ingrediente
500 g faina
250 ml apa calduta
12 g drojdie proaspata/5 g drojdie deshidratata + ¼ lingurita mica rasa zahar
30 ml ulei floarea soarelui
½ lingurita mica rasa sare
1 galbenus + 2 linguri lapte (pentru uns varzarile)
Varza calita – Ingrediente
700 g varza murata (cantarita dupa ce o tocam)
100 ml ulei arahide/floarea soarelui
1 lingurita mica rasa piper macinat
½ lingurita mica rasa sare
Mod de preparare - lauraadamache.ro
Pe langa reteta, va lansez si o invitatie la un concurs frumos si bogat in premii, organizat de Mega Image. Concursul #Foodsie se adreseaza pasionatilor de bucatarie. Cei care adora sa gateasca, sa compuna un plating frumos si sa surprinda cu maiestrie preparatele in fotografii, au sansa sa castige saptamanal premii minunate. Concursul se desfasoara in 3 etape, iar fiecare etapa dureaza 4 saptamani. In fiecare saptamana puteti castiga cursuri de cooking, plating si fotografie culinara, la inchiderea unei provocari, 3 excursii culinare pentru 2 persoane, iar la finalul concursului, marele premiu care consta in salariul unui chef pe o perioada de 6 luni! Nu uitati, cu cat inscrieti mai multe fotografii, cu atat va mariti mai mult sansele de castig. Accesati pagina #foodsie pentru inscrierea in concurs!
Varzari, placinte cu varza – Ingrediente (12 bucati)
Aluat dospit varzari – Ingrediente
500 g faina
250 ml apa calduta
12 g drojdie proaspata/5 g drojdie deshidratata + ¼ lingurita mica rasa zahar
30 ml ulei floarea soarelui
½ lingurita mica rasa sare
1 galbenus + 2 linguri lapte (pentru uns varzarile)
Varza calita – Ingrediente
700 g varza murata (cantarita dupa ce o tocam)
100 ml ulei arahide/floarea soarelui
1 lingurita mica rasa piper macinat
½ lingurita mica rasa sare
Mod de preparare - lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii