Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:09 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Aripioare crocante la cuptor

ro

23 May, 2016 00:00 3667 Marime text

Sunteti pregatiti sa va murdariti pe maini si apoi sa va lingeti pe degete?

Ei bine, am o reteta care pe cat e de usor de preparat, pe atat e de delicioasa. Le-am facut in uichend alaturi de cartofi prajiti si rosii cherry.

Ingrediente:

Aprox. 1 kg de aripioare
Condimente: sare – 2 lingurite, piper – o lingurita, cimbru – o lingurita, boia dulce – 2 lingurite,
piper cayene – jumatate de lingurita, piper negru – o lingurita,
pudra de usturoi – o lingurita
Sos de chili cu usturoi – Sriracha (sau de care aveti, poate fi si ketchup-ul preferat) – 2-3 linguri
Spalam bine aripioarele si le punem intr-o sita la scurs. Punem intr-o punga cu fermoar (sau simpla) toate condimentele enumerate mai sus.
Punem aripioarele in punga, tragem fermoarul (sau innodam punga) si le amestecam bine de tot pana se distribuie uniform condimentele pe fiecare aripioara.
Adaugam apoi sosul si repetam operatia.
Dam punga la frigider pentru cateva ore (min. 2 – max. 24).
Preincalzim cuptorul la 200ºC, punem aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 30 de minute. Ca sa fie facute uniform, le intoarcem dupa 15 minute. Daca le vreti si mai crocante, le lasati 40 de minute, si le intoarceti dupa 20 de minute pe cealalata parte.
Le servim calde alaturi de garnitura preferata si salata.



Sa aveti pofta!

Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii