voceaconstantei.ro Cupcakes cu ganache ciocolată albă
voceaconstantei.ro: Cupcakes cu ganache ciocolată albă
18 Oct, 2015 10:09
ZIUA de Constanta
2434
Marime text
Când am găsit această reţetă pe www.emilyscupcakes.ro a fost dragoste la prima vedere. Odată cu aceste brioşe minunate am descoperit şi ganache-ul de ciocolată albă, devenit crema mea preferată pentru prăjituri şi torturi.
Ingrediente pentru 12 cupcakes:
1 + 1/3 cană făină
1 cană zahăr
1 linguriţă praf de copt
nelipsitul praf de sare
1/2 cană unt topit călduţ
2 ouă mari
5 linguri sirop de căpşuni încălzit - o cană are 230 ml
1 cană zahăr
1 linguriţă praf de copt
nelipsitul praf de sare
1/2 cană unt topit călduţ
2 ouă mari
5 linguri sirop de căpşuni încălzit - o cană are 230 ml
Mod de preparare
Frostingul (ganache-ul) se pregateşte cu cel putin 6 ore înainte de decorare, iar reţeta iniţială spune să punem în el şi 2 linguri de sirop de căpşuni, dar şi colorant. Eu nu am pus. Pentru ganache-ul de ciocolată albă folosim 200 ml frişcă lichidă şi 220 gr de ciocolată albă tăiată bucaţele.
Pregătim prima dată amestecul pentru frosting astfel încât să aibă timp să se răcească. Nu se face greu. Încălzim frişca fără a o aduce în punctul de fierbere şi topim ciocolata în ea. După ce se răceşte, lăsăm amestecul cel puţin 6 ore la frigider.
Până atunci pregătim brioşele. Amestecăm într-un bol ingredientele solide, în afară de zahăr. Separat se bat foarte bine ouăle împreună cu zahărul până ce devin cremoase, moment în care se adaugă untul călduţ şi siropul de căpşuni mixând cu viteza medie pentru 3-4 minute. Se adaugă apoi amestecul de ingrediente uscate, puţin câte puţin, mixând până la omogenizarea completă. Se toarnă în forme şi se coc în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până ce trec testul scobitorii.
Când cupcakes-urile s-au răcit putem trece la finalizarea frosting-ului. Se mixează timp de 2 minute amestecul de ciocolata albă, pană ce capătă o consistenţă cremoasă şi densă. Cu minunata cremă obţinută ornăm cupcakes-urile.
Sursa: voceaconstantei.ro
Pregătim prima dată amestecul pentru frosting astfel încât să aibă timp să se răcească. Nu se face greu. Încălzim frişca fără a o aduce în punctul de fierbere şi topim ciocolata în ea. După ce se răceşte, lăsăm amestecul cel puţin 6 ore la frigider.
Până atunci pregătim brioşele. Amestecăm într-un bol ingredientele solide, în afară de zahăr. Separat se bat foarte bine ouăle împreună cu zahărul până ce devin cremoase, moment în care se adaugă untul călduţ şi siropul de căpşuni mixând cu viteza medie pentru 3-4 minute. Se adaugă apoi amestecul de ingrediente uscate, puţin câte puţin, mixând până la omogenizarea completă. Se toarnă în forme şi se coc în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până ce trec testul scobitorii.
Când cupcakes-urile s-au răcit putem trece la finalizarea frosting-ului. Se mixează timp de 2 minute amestecul de ciocolata albă, pană ce capătă o consistenţă cremoasă şi densă. Cu minunata cremă obţinută ornăm cupcakes-urile.
Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii