Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Friganele cu vanilie

ro

21 Nov, 2015 17:17 2094 Marime text


Cine nu-şi aduce aminte de pâinea prăjită cu ou, micul-dejun atât de iubit în copilărie? Friganelele sunt celebre în toată lumea şi iubite deopotrivă. Se pot consuma cu zahăr, cu dulceaţă sau cu cremă de ciocolată. Ori simple, de ce nu? Sunt gustoase oricum.Pentru şase felii de pâine avem nevoie de trei ouă, 50-100 ml lapte, un praf de zahăr brun şi seminţele de la o păstaie de vanilie.

Este de preferat să folosim pâine puţin uscată, feliată. Pâinea se înmoaie în amestecul de ou şi lapte şi se prăjeşte în unt, până devine aurie, pe ambele părţi.

Dacă vi se pare că se arde untul în tigaie, vă spun un secret: adăugaţi puţin ulei peste unt. În acest fel nu se va arde, iar preparatele vor avea aroma minunată de unt, nicidecum gust de arsură.

Poftă bună!

Reţetă oferită de http://coripucca.blogspot.ro

Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii