Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Prăjitură cu multă ciocolată

ro

23 Jun, 2016 00:00 2663 Marime text
Aceasta este prajitura pe care scumpul nostru copil si-a dorit-o de ziua lui. Pe 10 mai a implinit 9 ani de cand a intrat in vietile noastre, cel mai minunat copil din lume. Si pentru ca in general dorintele i se implinesc,prajitura pe care si-a dorit-o a enuntat-o cam asa: blat de ciocolata, strat de crema de ciocolata, strat de frisca cu ciocolata si ornata cu bombonele.  Muuulta ciocolata… Pai sa trecem la treaba.

Ingrediente pentru o forma de 20×32 cm:
Pentru blatul de ciocolata: – untul si ouale trebuiesc folosite la temperatura camerei
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 150 ml smantana
  • 150 g unt
  • 90 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
Pentru ganache de ciocolata:
  • 300 g ciocolata
  • 100 ml smantana pentru frisca
Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g crema de branza cu ciocolata (eu am folosit Philadelphia de ciocolata, dar daca nu gasiti, inlocuiti-o cu crema de branza normala pe care o amestecati cu 50 g ciocolata topita si racita)
  • 50 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar pudra
  • Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas incapator mixam untul la temperatura camerei cu smantana pentru un minut. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare doua minute, pana ce aluatul devine cremos. Adaugam pe rand ouale si mixam la viteza medie dupa fiecare adaugare. Cernem intr-un castron faina cu cacaua, sarea si praful de copt. Le adaugam amestecului de mai sus si mixam doua minute la viteza mica pana la incorporare. Aromam cu coaja rasa de lamaie.
Punem hartie de copt in tava si o ungem cu unt topit. Turnam aluatul.Dam prajitura la cuptor pentru jumatate de ora pana cand, daca introducem o scobitoare in aluatul cu cacao, aceasta iese curata. Lasam sa se raceasca complet pe un gratar.
Intre timp pregatim ganache-ul. Punem intr-o craticioara cu fund dublu ciocolata cu smantana pentru frisca pe foc mic amestecand continuu pana cand ciocolata este topita complet. Nu trebuie sa fiarba.
Pentru crema de ciocolata, punem intr-un vas incapator cremele de branza cu zaharul pudra, le mixam un minut pana devin cremoase, apoi adaugam in fir subtire frisca. Mixam pana la consistenta dorita. Pentru asamblare, luam dosul unei linguri de lemn si facem cu aceasta gauri in blat. Turnam deasupra ganache-ul. Nivelam bine pentru a umple toate gaurile.
Punem deasupra crema de ciocolata. Ornam dupa cum ne place.

Reţetă oferită de http://enchantedwhisk.com

Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii