Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:09 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Prăjitură cu piersici, căpşuni şi iaurt

ro

03 May, 2016 09:00 3798 Marime text


Prăjitura cu piersici, căpşuni şi iaurt este o prăjitură fină, ușoară și foarte savuroasă.

Ingrediente:
  • 300 gr. piscoturi
  • 150 gr. crema de branza
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 ml. frisca lichida
  • 500 gr. iaurt cu piersici
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 2 borcane cu compot piersici
  • 300 gr capsuni
  • frisca (pentru decor, optional)

Mod de preparare

Punem gelatina la hidratat in 200 ml. de suc de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura.

Tapetam o forma de chec cu folie alimentara.

Taiem un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale si sa nu depaseasca inaltimea formei. Trecem fiecare piscot prin sucul de compot si le asezam unul langa celalalt pana tapetam marginile formei de chec.

Topim gelatina la foc mic fara sa ajunga la punctul de fierbere.
Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de piersici, gelatina topita si frisca batuta spuma. Crema obtinuta o turnam in forma fara sa acoperim piscoturile. Din loc in loc am pus jumatati de capsuni, care se vor vedea foarte frumos cand vom sectiona prajitura.

Peste crema asezam piscoturi intregi. Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata.

Rasturnam prajitura cu grija in vasul pe care o vom servi.

Decoram cu felii de nectarine, cu capsuni şi cu frisca.

Sursa: Voceaconstantei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii