Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:46 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Prăjitură de ciocolată cu bombonele colorate

ro

02 Oct, 2015 15:18 3317 Marime text


 Nu găseam lapte condensat, dintr-acela dens, pentru prăjituri, însă am realizat că nu este chiar atât de greu de procurat. Am cumpărat de la un supermarket cunoscut, la un preţ foarte bun. Oricum, o jumătate de cutie de lapte condensat vă ajunge pentru această prăjitură minunată, de care nu ai cum să te saturi vreodată! Pentru că nu am găsit bomboane micuţe, pentru decorat, am folosit M&M cu alune. Este o prăjitură excepţională, pe care o recomand cu drag.

Ingrediente

  • 200g de ciocolată, ruptă în bucăţi
  • 200g de unt
  • 100 ml apă
  • 200g zahăr brun
  • 100ml de smântână
  • 2 ouă bătute
  • 200g de făină, amestecată cu
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 5 linguri pudră de cacao

PENTRU GLAZURA

  • 100g de ciocolată
  • 170g de lapte condensat
  • 100g de unt
  • bombonele de zahăr, pentru ornat

Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul la 160° C. Se tapetează o tavă pătrată de 22cm cu hârtie de copt. Se pun ciocolata, untul şi zahărul într-o cratiţă, împreună apa fierbinte şi se lasă la topit. Recunosc, nu mi-a ieşit şi pace. Aşa că am pus amestecul la bain-marie până când s-a topit ciocolata.

Se lasă deoparte două minute, apoi se adaugă smântâna şi ouăle. La urmă, se adaugă făina şi cacaua şi se amestecă până când compoziţia nu mai face cocoloaşe, apoi se toarnă în formă. Se coace 50-55 de minute, până trecere proba scobitorii. Se lase la răcit până preparăm glazura. Se topesc încet toate ingredientele la bain-marie. Se răceşte compoziţia suficient cât să devină tartinabilă. Se întinde glazura şi se presară bombonele.

Poftă bună!

Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii