Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:02 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Prăjiturele cu banane şi cremă de brânză

ro

16 Mar, 2016 09:36 2843 Marime text


Pentru aluat (pentru 7 forme medii) avem nevoie de:
  • un ou
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g unt
  • 150 g făină
  • o banană mare (160 g numai fructul, fără coajă)
  • jumătate de linguriţă de praf de copt
  • un praf de sare
  • arome: rom sau vanilie, sau dacă preferaţi un praf de scorţişoară

Pentru cremă:

  • 170 g cremă de brânză
  • 50 de g zahăr pudră
  • 3 linguri de dulceaţă de afine

Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Într-o crăticioară cu fund nonaderent, punem untul tăiat cubuleţe şi zahărul brun. Punem crăticioara pe foc mic pe aragaz şi amestecăm continuu până când se topesc.

Tragem crăticioara de pe foc şi amestecăm bine până obţinem un caramel. Lăsăm deoparte să se răcească puţin, în jur de 10-15 minute.

Între timp cernem făina împreună cu praful de copt şi cel de sare. Cu o furculiţă pasăm banana până obţinem o pastă fină. Ungem bine cu unt topit sau puţin ulei foiţele sau formele de muffins.

Când untul cu zahăr s-a mai răcit, adăugam banana şi amestecăm cu un tel până se încorporează.

Adaugăm oul şi amestecăm în continuare.

Punem apoi făina cernută şi încorporăm cu grijă.

Aromăm cu ce ne place, eu am folosit vanilie. Distribuim apoi aluatul în mod egal în forme şi dam la cuptor pentru 20 de minute.

Scoatem prăjiturelele din cuptor, le lăsam 10 minute în forme apoi le scoatem.

Le lăsăm să se răcească pe un grătar după care le ornam cu crema preferată.

Eu am folosit cremă de brânză şi am amestecat-o cu zahărul pudră până am obţinut o crema fină. Am adăugat dulceaţă de afine şi am încorporat.

Am dat la frigider până s-au răcit complet muffinş-ii şi apoi i-am ornat.

Să aveţi poftă!

Sursa: Voceaconstantei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii