Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:21 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Risotto cu midii

ro

11 Oct, 2015 00:00 3899 Marime text


Ingrediente:
  • 350 gr orez
  • o ceapă
  • 200 gr midii
  • 200 ml vin alb
  • 1 litru supă de legume
  • 50 gr unt
  • oregano
  • nucşoară
  • mentă
  • busuioc
  • usturoi
  • parmezan
Se pune ceapa la călit până devine translucidă. Adăugăm şi usturoiul pisat. Urmează „la rând” orezul spălat. Eu am folosit un orez care poate fi găsit în orice magazin, cu bob… colosal J Când boabele de orez devin transparente le „înecăm” în vinul alb şi lăsăm la foc mediu. Când vinul a fost absorbit adăugăm treptat un litru de supă de legume, până când orezul se umflă şi lichidul scade. Atunci intervin minunatele midii. Le „aruncăm” în orez şi mai lăsăm puţin la foc. Le ajutăm să se împrietenească adăugând untul şi le parfumăm cu mirodeniile. Vă spun, menta are un rol foarte important în acest preparat, făcându-l greu de uitat.

Poftă bună!
Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii